Et bredt politisk flertall ønsker å få belyst ny skolestruktur i Innlandet på flere tenkelige vis i offentligheten, for å lande den beste løsningen for elevene, næringslivet og fremtiden. Det er synd at FRP og Rødt ikke vil være en pådriver for en god offentlig debatt.

De står igjen som de to eneste partiene som ikke ønsket å stille noen flere åpne spørsmål i saken om ny skolestruktur for videregående skoler i Innlandet. Hvor Frp i tillegg beskriver det som useriøst.

Frps Wenche Haug Almestrand, mener altså at det er useriøst å diskutere:

  • Flere alternative opplæringsmodeller
  • Situasjonen til borteboere
  • Hvordan vi på en god måte ivaretar de med som trenger særskilt tilrettelegging
  • Vekting mellom studieforberedende og yrkesfag

Frp fremstiller det også som om man nå kaster det faglige grunnlaget. En skal ha mye motvilje for å unngå å se at alle alternativene til fylkesadministrasjonen også ligger ved i høringsdokumentet – helt uendret!

Det store flertallet har blitt enige om å stille flere spørsmål enn hva fylkeskommunedirektøren foreslo. Fordi vi ønsker flere svar og fordi vi har stor respekt for at alle skal kunne gi sine tilbakemeldinger. For det som virkelig er useriøst er å bringe inn nye momenter i oktober – som offentligheten ikke har hatt mulighet til å kommentere.

Etter høringen vil fylkeskommunedirektøren oppsummere faglig og kvalitetsmessig det som er kommet frem i av tilbakemeldinger i høringsperioden. Så fagligheten vil være ivaretatt.

Om ikke Frp og Rødt ønsker det, så ønsker iallfall Arbeiderpartiet å høre din mening! Vi håper du sender inn konstruktive tilbakemeldinger før høringsfristen går ut 31. august.