De 160 husstandene er i området Byflatvegen i Brumunddal. I en melding på kommunens hjemmeside beklager teknisk drift at skaden fortsatt ikke er reparert.

For å få vannet tilbake må teknisk drift reparere lekkasjen, gjenopprette vanntrykk og legge ut provisoriske ledninger.

– Det er flere uheldige forhold som har ført til bortfall av vann for abonnenter i over et døgn. Årsakene er frost i kum i forbindelse med anleggsarbeid og brudd på vannledning som en forverrende sammenfallende hendelse, heter det på kommunens hjemmeside.

– Teknisk drift og Dobloug arbeider aktivt med å gi innbyggere vannet tilbake, dette gjøres ved å grave seg ned på vannledning for å kunne kamerakjøre ledning, identifisere lekkasjen og reparere ledning slik at det er mulig å trykklette området langs Byflatevegen ved hjelp av 350 meter provisoriske ledninger som sender vannet forbi frosset punkt i ledningsnett. Det blir sendt ut ny melding til de berørte husstandene om situasjonen. Vi kan per nå dessverre ikke si noe om når vannet er tilbake hos alle husstander som er rammet.

De som er berørt av bortfall av vann og husstander som kan få forurenset vann når vannet er tilbake, vil få melding om kokevarsel når vannet er tilbake.

Ringsaker kommune opplyser at nødvann på stedet opprettholdes helt til situasjonen er løst.