Mens barnefamilier nesten gikk i kø gjennom PåskereBYsen lørdag før påske, var det ungdommene og de voksnes tur søndag.

Da var løypa rundt sju kilometer og oppgavene relativt mye vanskeligere enn lørdag.

Men 372 klarte altså å gjennomføre hele ruta og alle oppgavene.

Og blant de registrerte ble til sammen seks personer trukket ut.

Deltakere under 25 år konkurrerte om gavekort på CC Hamar, mens deltakerne over 25 år kunne få en Hamarkrakk laget av Kjetil Nygaard hvis de var så heldige å bli trukket ut.

Brukte ikke Google

Laila Martinsen og Camilla Mølstad var de to heldige som fikk hver sin Hamarkrakk av kultursjef Morten Midtlien.

Laila Martinsen startet så fort oppgavene ble åpnet søndag formiddag, og sammen med mannen og sønnen sin løste hun alle oppgavene – og det uten å bruke Google en eneste gang!

De mente oppgavene var litt enklere enn fjorårets, men utfordrende nok. Nå gleder hun seg til å ta i bruk Hamarkrakken.

Camilla Mølstad gikk runden sammen med ei venninne og koste seg med både oppgavene og turen. Hun forteller at de kom i kontakt med flere andre rebusløsere underveis, og det var lett å komme i kontakt med folk en ikke kjente.

Noen oppgaver løste de faktisk sammen.

Veldig gøy

Gavekort på CC Hamar var veldig populært blant de yngre deltakerne. Hedda Vik gikk sammen med familien sin, to storebrødre, mor og hunden Asora, og de samarbeidet godt.

– Løypa var lang, men veldig gøy, sa Hedda, da hun mottok gavekortet. Og det har hun tenkt å beholde helt for seg selv siden hun var så heldig å bli trukket ut.

Tonje Hornsletten gikk turen sammen med kjæresten sin – som ble mest sliten, kunne hun fortelle. De gikk i utgangspunktet alene, men møtte på flere andre underveis. Etter hvert ble det også en intern konkurranse om å komme først til neste post.

Sunniva Berg, lærerskolestudent på HINN gikk i ei gruppe på seks personer og to hunder. De syntes noen av oppgavene var litt vanskelige.

– Men samtidig er det det som gjør denne turen så interessant og gøy, fortalte Sunniva, som sammen med gjengen har vært med hvert år og som allerede gleder seg til neste gang.

For Johannes Nærbøe var det første opplevelse med PåskereBYs.

Han gikk sammen med far, mor og bestefar. Selv om det stort sett var «gamlegutta» som løste oppgavene, var det en fin tur for alle sammen.

Hva gavekortet skal brukes til, har han ikke bestemt ennå, men han er sikker på at han var den i gruppa som trengte premien mest!