HA har publisert en lang rekke artikler etter tirsdagens dramatiske nyhet om Boligpartner-konkursen.

Den lokale giganten har gått over ende som følge av nedgangstider og sviktende lønnsomhet, og nå pågår arbeidet for å redde stumpene og eventuelt finne en løsning som kan sikre en form for videre drift.

Fredag kveld sendte Hamar kommune ut en pressemelding signert ordfører Vigdis Stensby (BBL) og NHO-regiondirektør Jon Kristiansen.

– Vi registrerer at bostyrer nå er i gang med å gjøre opp konkursboet i Boligpartner, og forstår situasjonen slik at det jobbes for å finne en ny løsning slik at virksomheten kan fortsette. Det vil være av stor betydning at det landes en helhetlig løsning, hvor lokale kompetansearbeidsplasser ivaretas. Boligpartner er en sterk nasjonal merkevare, en av hjørnesteinsbedriftene i Hamar og har hatt 126 ansatte, hvorav 90 på Hamar og øvrige på ulike steder i Innlandet, leser vi i starten av pressemeldingen.

Ordfører Stensby fortsetter:

– Denne konkursen får store negative ringvirkninger i hele Hamar-regionen. Den påvirker i første omgang mange ansatte og deres familier, men den vil også påvirke mange lokale bedrifter, både i Hamar og Innlandet. Jeg håper bostyrer vil vektlegge viktigheten av en helhetlig løsning for videre drift. Det vil bidra til å sikre arbeidsplassene framover.

Kristiansen supplerer:

– Frykten er en løsning hvor arbeidsplasser og viktig kjernekompetanse smuldres opp og forsvinner ut fra Hamar og Innlandet. Innlandet er et nasjonalt hovedsete for skog og bearbeiding av trevirke. Det vil derfor være av stor betydning å bevare landets største fagmiljø innen trehusbygging med regionale kompetansearbeidsplasser.

Les også

Det ligger en plakat oppe i Aluvegen