Endelig er det blitt sommer og sol!

Jeg sitter på verandaen og gleder meg over varmen og gladlydene fra Koigen. Unger og ungdom som skater og spiller ball, gledesrop fra de som spiller kurvball og sandvolleyball, og ikke minst hunder av forskjellige raser som er ute og lufter eierne sine, og bidrar med glade bjeff.

Alt er fryd og gammen- helt til lydterroristen dukker opp.

Han høres lenge før han sees. På ryggen bærer han en kjempestor høyttaler og han har ofte et lite hoff av venner rundt seg.

De slår seg ned på Koigen og koser seg sikkert veldig. Men det er ikke like koselig for alle. Jeg har ikke noe ønske om diskotek på verandaen min, for lyden er akkurat så høy som om den kom fra en høyttaler ved siden av meg.

Det er faktisk ganske slitsomt å høre låter med tekster langt over grensa for hva som er akseptabelt på et offentlig sted der barnefamilier og folk i alle aldre skal hygge seg.

Jeg klarer ikke konsentrere meg om boka jeg leser på grunn av den høye musikken, så da er det bare å gå inn og lukke verandadøra- denne gangen også.

Jeg kan heller ikke sitte med venner på verandaen og prate når lydterroristen skrur volumet opp. Dessverre blir bassen med oss inn i leiligheten, Den blir en bakgrunnsstøy, svak riktignok, men fortsatt en dunk, dunk som kjennes i kroppen.

Det må være mulig å lage noen enkle spilleregler for Koigen-området, slik at alle kan ha det hyggelig og ingen bli plaget. Det burde egentlig være unødvendig, for langt de fleste skjønner at slik adferd er til sjenanse for andre.

For noen år siden var jeg på en stor strand på Mallorca. Det var ikke musikkstøy der. Grunnen var at det sto et kjempestort skilt med piktogrammer for hva som ikke var lov på stranda. Blant annet la jeg merke til at det var påbudt å bruke høretelefoner. Man kunne selvsagt kose seg med musikk, men ikke plage andre med den.

Dette var etter min mening en fin ordning. Kan det være mulig å få til noe lignende her?

Vi mennesker er så forskjellige, og ønsker å bestemme selv hva vi vil høre og hvor høy lyd vi er komfortable med. Noen kan bli syke av ufrivillig å gå i bassdunking timevis.