(Gudbrandsdølen Dagningen): – Noen dager er bedre enn andre og i dag kan vi slippe katta ut av sekken og fortelle at Anita Ihle har takket ja til å tiltre som ny styreleder i Hafjell Slakteri AS, skriver selskapet i en pressemelding onsdag.

Videre opplyser selskapet at de har store planer de nærmeste månedene. Daglig leder, Paal Klepper, sier at det derfor er viktig for dem å få på plass en styreleder av Anita Ihles kaliber.

– Anita har gjort øyværing av seg og da var det naturlig å henvende seg til henne da vi ønsket lokal forankring i styret. Etter 25 år i politikken, med de siste 16 årene som ordfører i Ringsaker besitter hun en erfaring og kompetanse som vi i Hafjell Slakteri vil trenge i årene framover. At hun rett og slett er ei kul dame med ambisjoner og pågangsmot er heller ikke å forakte, sier Klepper i pressemeldinga.

I 2023 skjedde det store endringer i livet til Anita Ihle. Hun er ikke lenger ordfører i Ringsaker, har begynt i ny jobb, tar tilbake jentenavnet og ikke minst: Hun har flyttet til Øyer, etter nærmest hele livet i Ringsaker.

Stuttreist

Slakteriet startet opp i 2020. Drifta er en kombinasjon av leieslakt der lokale bønder får tilbake oppstykket og foredlede varer, og ikke minst egenproduksjon for salg over egen disk.

Kortreist, eller stuttreist som det heter i Øyer, står høyt. Det betyr kort vei fra fjøs til slakteri og redusert belastning på dyrene. Lokal omsetning av de ferdige varene betyr også stuttreist i enden av skalaen.

Paal Klepper ble oppført som daglig leder av firma ved starten av året.

– Selskapet har hatt en fin vekst siden oppstarten i 2020, og har i 2023 nok en gang lagt bak seg et godt driftsår, melder selskapet i pressemeldinga.

– Viktig brikke

Nå er planene å vokse videre for å sikre arbeidsplasser og kunne etablere seg som en stabil og god leverandør til utvalgte distribusjonspartnere i Innlandet, ifølge selskapet.

– Jeg er glad for å få anledning til å lede styret i Hafjell Slakteri AS. Det å kunne få være med å videreutvikle slakteriet sammen med resten av styret og de ansatte ser jeg fram til. Å være så nær både produsenter og kunder gir virkelig begrepet kortreist mening, sier Ihle, og fortsetter:

– Og i ei tid der det snakkes mye om behovet for økt selvforsyning og beredskap så er aktører som Hafjell Slakteri viktig – ikke bare lokalt, men også som en viktig brikke i en større sammenheng.