Svar på "BBL – Hokken ska`n godblunke tel".

I inngangen til denne valgperioden (2019 – 2023) sto det klart og tydelig med store bokstaver i BBL sitt valgprogram VI HOLDER HVA VI LOVER.

En av deres topp prioriterte saker var at dagens skolestruktur skulle bevares. Dere skriver; « BBL ønsker å opprettholde dagens skolestruktur i Hamar. Vi vil ha utarbeidet langsiktig plan for bygging og rehabilitering av de enkelte skoleanleggene.»

I tillegg sa dere; « vi vil gjennomføre nødvendig opprustning av skolene og løfte skoleresultatene, samt styrke SFO-tilbudet».

Les også

Hokken ska'n godblonke tel?

Det var mange av innbyggerne i Hamar med barn i skolepliktig alder og andre interesserte som kunne stå bak og hylle denne programposten.

Velgerne møtte opp på stands i gågata og fikk forsikringer om at «Joda, vi skal ruste opp skolene og bevare dagens skolestruktur».

Men, Liv, det var jo det vi gjorde før valget for fire år siden hvor dere lovte å bevare skolestrukturen. Snakk om valgløftebrudd.

Dere tok velgerne i hånda på dette. Men hva skjer så. Bare noen måneder etter at dere fikk fornyet tillit så river dere den kontrakten dere har inngått med velgerne i filler og løftet var glemt.

Ikke bare glemt, dere jobbet aktivt med å motarbeide eget valgløfte. Det første vi fikk høre var at å legge ned Storhamar Skole medførte at kommunen ville spare flere hundre millioner.

Vi beviste at det regnestykket ikke holdt mål og etter noen runder måtte kommuneadministrasjonen og flere av politikerne medgi at; «Joda, dere har rett».

Vi sparer ikke mye på å rive skolen. Det er billigere å bygge NY skole på Storhamar. Når ikke det argumentet holdt mål så fant man ut at vi har jo overkapasitet på enkelte skoler.

Da ble det plutselig argumentet for å legge ned skolen. For å forsterke dette så passet det ikke lenger å se på hele strukturen vest for E-6, men til bare å gjelde de tre skolene Presterud, Storhamar og Greveløkka. For målet var jo «Stohamar skal vi legge ned!».

Med kaffen i halsen leser vi til vår forbauselse BBL ledelsens leserinnlegg hvor de slår seg på brystet og sier; «Vi ville bevare dagens struktur i inneværende fireårsperiode, hvilket vi har overholdt». Det er jo mildt sagt frekt.

Da blir det nesten litt søtt og koselig å lese Liv Jerven «hokken ska`n godblunke tel». Hun skriver at hvis du ikke er fornøyd med utviklingen i din kommune så må du lese og sjekke partienes valgprogram.

Men, Liv, det var jo det vi gjorde før valget for fire år siden hvor dere lovte å bevare skolestrukturen. Snakk om valgløftebrudd.