Å flytte Bylab til Basarene vil ikke tilføre sentrum noe nytt, og heller ikke generere mer aktivitet.

Innehaverne av Seb's Hotel og Distrikt 23 har drevet et kulturtilbud i byen vår i 13 år, med konserter og musikkfestivaler, og en mengde andre populære aktiviteter.

Kjelleren på Seb's har i flere år huset en scene der musikere fra hele landet har kommet for å opptre, fordi stedet er drevet av seriøse aktører. I tillegg har de gjennomført festivaler der unge musikere har fått prøve seg.

Dette ønsker innehaverne av Seb's Hotel og Distrikt 23 å videreføre på Basarene. De vil tilby en permanent scene, som kan ta inn små lokale band som kommer rett fra øvingsrommene på kulturhuset, for å la dem bryne seg på en profesjonell scene – med et imøtekommende og kvalitetsbevisst publikum. Dette kan skje på dagtid, der også andre typer arrangement kan gjennomføres.

Er det ikke akkurat dette Hamar trenger?

Vi minner om Kommuneplanens samfunnsdel, som formulerer hovedmål nr. 1:
«I 2030 er Hamar den viktigste byen i og for Innlandet.»

Seb's er allerede etablert som Innlandets beste rockescene. Noe vi bør løfte fram og verdsette.

Hovedmål 5 i samme plan har denne målsetting:
«I 2030 er Hamar en trygg og inkluderende kommune med rom for alle.»
Seb`s og Distrikt 23 har knekt koden. Her er det trygghet og inkludering i bøtter og spann,
det er nettopp dette aspektet som gjør Seb`s og Distrikt 23 så populært. En kan trygt kan kalle dette et lavterskeltilbud som forhindrer utenforskap.

Vi minner også om at formannskapet har uttrykt ønske om at Basarene skal være et identitetsmerke for byen og torget, og bør gis en ny bruk som bekrefter eller gir den en plass i hamarsingers hjerter. Hamar kommune vil jo som kjent være Innlandets urbane hjerte.

Engasjementet rundt Seb's og Distrikt 23 gir dette mottoet et konkret innhold.
Så godt som 500 personer i Hamar har skrevet under på at de vil ha tilbake et utested de setter svært høyt.

Etter brannen for to år siden ble det spontant samlet inn 300.000 kroner i en spleis, og det ble arrangert støttekonsert der en mengde lokale band deltok.

Initiativet kom fra innbyggerne selv – fra Hamars bankende hjerter.

Til slutt vil vi minne om følgende formulering i kommuneplanen:

«Den viktigste faktoren for utviklingen av Hamar er vi som bor her. Vi vil derfor arbeide systematisk for at du som innbygger er med og påvirker og bestemmer hvor vi skal.»

La Seb's og Distrikt 23 få den muligheten de, og Hamar, fortjener!

Hamar kommunestyre kan ikke vedta hvem som skal leie Basarene. Derfor vil Rødt utvide kriteriene for å bli godkjent som leietaker og foreta en ny utlysning, slik at flere aktører kan vurderes som aktuelle.