Endelig tilsto Israels statsminister det en hel verden har sett og ropt: Israelske krigsstyrker dreper uskyldige i Gaza! Og han fortsatte til og med: «Vi vil gjøre alt for at det ikke skal skje igjen!»

Endelig kunne det se ut som det var håp der framme. Men utrolig nok var det ikke de 18000 drepte palestinske barna eller de 15000 voksne Netanyahu snakket om.

Han mente ikke alle helsearbeiderne eller journalistene. Han tenkte ikke på pasientene som ble drept på sykehus – eller sykehus som ble sprengt til ruiner. Heller ikke dem som ble drept mens de sto i matkø.

Beklagelsen fra Israels statsminister var ment utelukkende fordi krigsstyrkene hans hadde drept sju hjelpearbeidere på oppdrag for «WorldCentralKitchen». En organisasjon som er USA-basert, som samarbeider med Israel, som hadde meldt fra til de israelske styrkene om hvor de var og hadde fått godkjent ruten sin.

Så bombet likevel Israel den ene bilen. Og mens kollegene i den andre bilen hjalp passasjerene i den første bilen og slo alarm om at det ikke måtte skytes mer- så sprenger israelerne også den andre hjelpebilen.

Og når de fortvilte i den tredje bilen prøver å hjelpe til, blir også de drept. Alle med presisjonsbaserte missiler! «Uskyldige er dessverre drept på Gaza – slikt skjer i krig» sa Netanyahu.

Og prøver å normalisere en krig som har fått leger, helsearbeidere og journalister med lang internasjonal erfaring fra kriger og konflikter til å si: «Dette er forferdelig! Det er verre enn alt vi har sett før»!

En krig hvor en meier ned uskyldige; barn, sivile, pasienter.

En krig hvor en rett og slett sprenger i filler Gazas største og viktigste sykehus.

En krig hvor en bevisst lar hele befolkningen sulte med de varige skader og død det betyr for særlig barn og ungdom.

Kan hende var akkurat disse drapene på hjelpearbeiderne faktisk en grusom misforståelse. De er så godt dokumentert og ofrene var internasjonale hjelpearbeidere så de kunne ikke bare glemmes.

Men hva med de 33000 palestinerne som er drept. De utallige som er fysisk skadet og ødelagt. De hundretusener som har levd på flukt i måneder i redsel, frykt og sorg med de varige psykiske følgene det betyr.

«Slikt skjer i krig» – Nei, det skjer i denne krigen for det er slik denne krigen føres! Netanyahu fører en av de mest grusomme, ubarmhjertige og nådeløse krigene mot en sivilbefolkning verden har sett. Israels krigsforbrytelser er for lengst hinsides all rett til å forsvare seg!