Torsdag klokken 18.54 ble det brått slutt på strømmen i store deler av Ringsaker. Både i Moelv, på Sjusjøen, på Rudshøgda og i Næroset ble det meldt om strømbrudd.

På Biri-sida av Mjøsa var også deler av Gjøvik kommune berørt.

Klokken 20.19 opplyser Elvias kommunikasjonsrådgiver Vegar Stokset at alle de berørte kundene i Ringsaker har fått tilbake strømmen.

På Biri-siden er det ved 20.30-tiden ennå drøyt 1600 strømløse kunder, men ifølge Stokset vil også disse få tilbake strømmen innen kort tid.

Uværet kan være synderen

Tidligere på kvelden bekreftet Stokset at det dreide seg om et større strømbrudd som trolig skyldtes den kraftige vinden.

– Vi har en feil på høyspentlinjen som går mellom Fåberg og Brumunddal. Vi prøver nå å seksjonere inn bit for bit for å finne ut hvor feilen ligger, sa han ved 19.15-tiden.

– Vet dere noe om årsaken?

– Vi antar at det kan være trefall på grunn av vind. Mange trær har blåst over ende i det siste.

– Hva gjør dere nå?

– Vi sender ut det vi har av mannskaper når noe sånt skjer. Det er mørkt ute og vanskelig å se, men ved å seksjonere inn høyspentlinjen vil vi snevre inn området der feilen kan ligge. Det er store avstander for dem som er ute og befarer, sa han kort tid etter strømbruddet.

– For de fleste vil strømmen være tilbake snart. Ved de aller fleste strømbrudd får kundene strømmen tilbake innen én til to timer, men det er ingen garantier, la han til.

Ved kvart over åtte-tiden var altså strømmen tilbake.