I finalen venter Hammarby foran minst 17.000 tilskuere i Stockholm. Til sammenligning var det kun 5000 som så herrefinalen forrige måned.

– Det er alltid kult å spille store kamper som den mot Hammarby med masse publikum. Det er slike oppgjør som er morsomst å spille, sier Blakstad til nyhetsbyrået Reuters.

Ottestad-jenta ble lånt ut fra Manchester City til Häcken tidligere i år. I svensk fotball har Blakstad levert varene og kan få en strålende avslutning på oppholdet.

– Det vil definitivt være stort for meg å hjelpe laget til å vinne trofeet. Det er noe jeg ønsker å være en del av, sier 21-åringen.

Blakstad har ett år igjen av kontrakten med City når hun vender tilbake i sommer. Før den tid venter fotball-VM med Norge i Australia og New Zealand.

– VM er det store som skjer denne sommeren, så jeg ønsker å være godt forberedt. Etter mesterskapet får vi se hva som skjer.

Selvtillit

Blakstad ble ansett som et av Norges største fotballtalenter da hun ble hentet til Manchester City fra Rosenborg i starten av 2022.

I den engelske klubben ble det mye benkesliting. Derfor tok hun i mars et tydelig grep.

– Treningene i City er veldig gode, men samtidig er man avhengig av å få spille når man er en ung spiller. Det er med på å bygge selvtillit, forklarer Blakstad.

Det kommende VM-sluttspillet gjorde at Blakstad måtte ha flere minutter i beina.

– Jeg trengte mer spilletid, og jeg føler at det var veldig viktig for meg.

Positiv

I fjor var Blakstad en del av Norge-laget som røk hodestups ut av gruppespillet i fotball-EM. Landslaget tapte blant annet 0-8 for vertsnasjon England.

I etterkant ble trener Martin Sjögren erstattet med Hege Riise.

– Det er et nytt lag nå med nye trenere. Jeg føler at laget ønsker å revansjere seg, fastslår Blakstad.

Norge møter New Zealand, Sveits og Filippinene i pulje A i VM. Blakstad ser positivt på mesterskapet tross fjorårets fiasko.

– Jeg tror vi blir sett på som «underdogs» nå, men det kan nok være bra for oss. Da er det ikke like mye press på oss, mener Blakstad.