Vang – Nærbø 28–32

I Bringserien (J16) hadde Vang besøk av Nærbø i første kamp. Et lag som er et av de store favorittene til å vinne hele Bring-serien.

Vi kan jo nevne at i fjorårssesongen fikk laget en supersterk fjerdeplass i Norden-Cup. En cup der de aller beste lagene i Norden er med.

La igjen respekten

Vang hadde ingen forhåpninger om seier mot Nærbø, men jentene viste at det er mulig og kjempe seg til poeng. Nå gikk det ikke slik, men du verden så nære Vang var.

Nærbø ledet hele veien og på det meste ledet laget med seks mål. Midt i andre omgang våknet Vang-jentene så til de grader.

Da laget lå etter med seks mål, skjedde det noe med Vang. Plutselig klaffet alt for jentene og det ene målet etter det andre suste i nettet. På noen få minutter lå Vang bare bak med et mål.

Vi vet ikke hva trenerduoen Lene Jeanette Olsen Lie og Jan Frode Johansen hadde sagt til spillerne, men det virket så til de grader.

– Ja, vi hadde noen gode perioder, men alt i alt, vant Nærbø fortjent. For oss er dette skikkelig læring. Sjøl om det ble tap, var dette en svært lærerik kamp. Vi kunne ha gjort det enda vanskeligere for Nærbø om vi hadde satt alle sjansene våre. Jeg kan jo nevne at i første omgang bommet vi på 12 kantskudd. Med bedre uttelling der, så hadde det sett annerledes ut, sier Johansen og Olsen Lie.

Toppscorer i første kamp ble Linnea Heggelund-Nilsen med sju mål. Rett bak med seks scoringer kom Selma Skåret.

Helgens siste hjemmekamp var mot Runar. En kamp Vang hadde full kontroll på. Etter de første 25 minuttene ledet Vang 11–8.

Utover i andre omgang ble ledelsen bare større. Vang stopp på 22 mål og Runar stoppet på 15 mål.

Toppscorer denne gangen ble Ida Strypet Hugubakken med seks mål.

Etter fire kamper har Vang plukket med seg sterke fire poeng.

19 minutter uten scoring

Storhamars J16-lag hadde tatt turen til Kråkerøy og første motstander var Molde.

Det ble en svært minnerik kamp, men ikke av det positive slaget. Storhamar spilte til tider glitrende håndball og ledet meget fortjent 14–6 til pause.

Hva som skjedde i de siste 25 minuttene, er det ingen god forklaring på.

Storhamar var ikke til å kjenne igjen og det rant inn mål. Ikke noe fungerte og det er nesten ikke til å tro at det var de samme spillerne ute på banen.

Det gikk utrolige 19 minutter, uten at Storhamar klarte å få en nettkjenning.

Trener Kai Aleksander Lindberg, hadde heller ingen forklaring på den totale kollapsen.

– Jeg trodde ikke dette var mulig, men det er det jo. Vi stresset fra start og det ble bare verre og verre. Vi klarte ikke det enkleste en gang. Det var sånn at dette går bare ikke an. I første omgang spilte vi veldig bra, men jeg har ingen forklaring på hva som skjedde de siste 25 minuttene. Nå er det ny kamp om tre timer. Jeg må få tilbake humøret på spillerne. Akkurat nå føler jeg at jeg er verdens dårligste trener. Jeg håper og tror at vi kan snu dette, men det er tøft nå, sier trener Lindberg.

Storhamar klarte å snu den vonde trenden. I siste kamp mot Kråkerøy var spillerne tilbake der vi vet de kan være. Det ble nok et surt tap.

Da de gjensto under to minutter, ledet Storhamar 21–21.

Da kom det to kjappe mål fra hjemmelaget og det siste målet kom 39 sekunder før slutt.

Et tap Storhamar kan leve med. Det er en bra prestasjon å komme tilbake etter ydmykelsen de hadde mot Molde i den første kampen.

Dermed ligger Storhamar på sisteplass med fire tap av fire mulige.

Toppscorer i den siste kampen ble Johanne Storbæk Monn'e med åtte mål, med fire av dem fra straffemerket.

Signe Brenden Skyttermoen scoret seks spillermål.

Full pott i Lerøy-serien

Storhamar – Stavanger 26–23.

Toppscorer: Ada Aalstad med ti mål.

Storhamar – Sandefjord 29–15.

Toppscorer: Ada Aalstad med seks mål.

I Lerøy-serien (J18) hadde Storhamar små problemer med å vinne sine to kamper på hjemmebane.

Det startet mot Stavanger og det var vel kampen motstanderen ga Storhamar-jentene kamp om seieren.

Lagene fulgte hverandre nesten gjennom hele kampen, men hjemmelaget vant til slutt fortjent.

Det er mange på laget som kan vippe kampen til lagets fordel. To av dem var lagets to keepere, som vartet opp med flere gode redninger

Storhamar startet med Aurora Antonette Hellum-Amundsen mellom stengene. Hun spilte seg bare bedre og bedre utover i kampen.

Uansett så byttet laget inn Hanna Sveen midt i andre omgang, og det var det som skulle til. Da lagene sto helt likt i målprotokollen, vartet hun opp med to feberredninger. I tillegg scoret Inez Hjemås Fagermo to kjappe mål.

Stavanger klarte ikke og komme tilbake og Storhamar vant med tre mål.

Men den aller største stjerna på laget var Ada Aalstad. Landslagsspilleren banket inn like godt ti mål og ble kampens store spiller.

Helgens siste kamp gikk mot Sandefjord. En kamp Storhamar kjørte fra første sekund. 29–15 sier vel det aller meste om Storhamars prestasjoner.

Trener Emi Uchibayashi var godt fornøyd med jentene.

– Vi spiller bra i dag. Vi har et par spillere ute med skade, men de som kommer inn gjør en glimrende jobb. Vi har en god og bred stall, så det bekymret meg ikke i det hele tatt. I perioder spiller vi godt, men vi stresser også litt i perioder. Vi klarte allikevel å stresse nok ned, noe som gjorde av vi fikk full pott, sier treneren.