Her hjemme topper filmen lista til Hamar kino i mars, og er oppe på en tredjeplass for alle filmer så langt i år.

3.214 solgte billetter ved Hamar kino. 52.692 solgte billetter nasjonalt.

– Vi er i rute til å ende opp et sted mellom 75.000 og 80.000 solgte billetter, noe vi er godt fornøyd med tatt i betraktning at totalbesøket på kino har gått ned rundt 20 prosent etter pandemien, sier filmens produsent, Thomas Robsahm.

Han forteller også at filmen er aktuell for flere internasjonale festivaler, at de mottar invitasjoner – men at kalenderen for festivalene foreløpig ikke er fastsatt.

Masse skryt

Hamar-jenta Liv Elvira Kippersund Larsson spiller «Mina» (12) som «blir hodestups forelsket når danseren Edvin begynner i parallellklassen. Når de inviterer til en audition for et nytt dansecrew, øyner Mina sin sjanse. Men i forelskelsesrusen er det én ting hun har glemt: Hun kan ikke danse!»

Med seg har hun sterke nasjonale skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Anne Marit Jacobsen, Andrea Bræin Hovig, Cengiz Al og til og med Frida Ånnevik har en liten rolle.

Kritikerne har applaudert filmen: 5’er i VG, Aftenposten, Stavanger Aftenblad, Adresseavisa, Dagsavisen, BT og Hamar Arbeiderblad.

Manus til filmen er levert av produsentens kone, Silje Holtet Robsahm, også fra Hamar.

Travel kino-vår

– Ikke uventet var det «Dancing Queen» som feide inn på første plass denne måneden. Hamar-filmen har vært godt besøkt i hele perioden, og spesielt i helgene, forteller sjefen på Hamar kino, Silje Utkilen.

Hun har hatt en travel vår, med flere lokale filmer presentert, så filmfestivalen «Hamarama» – og godt besøk i påsken.

Om årets utgave av «Hamarama» forteller hun:

– 930 publikummere i år, så vidt opp fra i fjor (912), og 986 besøkende totalt med filmquiz og minikonsert. Tilbakemeldingene var udelt positive, og det er artig med de mest ivrige publikummerne som får med seg over femten filmer i løpet av helga. Heldigvis vil noen av filmene også ha ordinær premiere utover våren slik at det er mulig å få dem med seg da.

Om kinobesøket i mars forteller hun også om bedre besøk enn i fjor, med en økning på 18 prosent sammenlignet med samme måned i fjor – mot resten av landets økning i besøk på 8,9 prosent.

Og om påsken:

– Påsketrafikken domineres av én film: «Super Mario Bros.»-filmen. Påskens store vinner har allerede nådd over 2.500 publikummere, og med premiere midt i påskeuka (5. april) og særdeles fint påskevær sier vi oss veldig fornøyd med dette.

Fem på topp i mars:

Dancing Queen – 3.160

KuToppen – På sporet – 1.176

John Wick: Chapter 4–777

Tina & Bettina 2–The Comeback–720

Creed III–519

Totalbesøk for mars 2023: 11.067. Samme periode i fjor 9.315.


Fem på topp Hamar kino så langt i år

Kampen om Narvik–5.146

Avatar: The Way of Water- 3.847

Dancing Queen–3.214

Folk og røvere i Kardemomme by–2.719

Munch–1.913