"Tittelen "Unnskyld, men 1950-tallet ringte og ville ha tilbake journalisten sin" gir inntrykk av at dette skal være en kritikk mot menn generelt, men det er langt fra sannheten.

Dette er faktisk et hjertesukk fra engasjerte frivillige som nylig deltok på Stitsjorama, en sy- og strikkefestival som fant sted i helgen.

Etter en helg preget av positiv respons fra både publikum og utstillere, våkner vi opp til overskriften: "Populær festival, men ikke mange menn." Og i brødteksten leser vi: "Populært Stitsjorama, men ikke mange menn: Det kom en bestefar med datteren og barnebarnet. Og så var Busterud innom."

For det første, dersom hovedmålet med journalistens besøk var å telle antall menn tilstede, burde han ha tatt seg tid til å utforske de ulike kursene og aktivitetene som fant sted i løpet av helgen. Han ville ha oppdaget at det faktisk var flere menn som deltok. Å basere konklusjoner på en rask overfladisk observasjon er urettferdig.

Det er viktig å forstå at sy- og strikkeinteressen tradisjonelt har en overvekt av kvinner, og det er ingen grunn til at det skal være annerledes. Festivalen, som kun har blitt arrangert for andre gang, var like populær som i fjor og satte ny publikumsrekord i år.

Deltakere fra hele landet, til og med fra utlandet, strømmet til Hamar og bodde på byens hoteller. De deltok ivrig på kurs, seminarer, og foredrag, og nøt den fantastiske atmosfæren.

Vi mottok en mengde positive tilbakemeldinger fra både utstillere og besøkende. Alle snakket med alle, og det var en følelse av fellesskap og inkludering. Folk roste Hamar som en vakker by, og de hyggelige hotellene med de herlige frokostene. Kulturhuset, hvor festivalen fant sted, serverte deilig mat og kaffe takket være sitt imøtekommende personale.

Hamar Arbeiderblad (HA) burde egentlig være begeistret for å ha et så stort kulturelt arrangement i byen sin, som bidrar til å fremme Hamar og gir et flott kulturelt tilbud for de som er interessert i sying og strikking i Hamar-regionen og utover. Det er synd at journalistens fokus ble feilplassert, og vi håper på en mer balansert og positiv dekning av slike arrangementer i fremtiden.

Så kjære HA, la oss sammen heie på mangfold og inkludering, og la oss spare overskriftene som tar oss tilbake i tid. Neste gang dere dekker en begivenhet, husk at det er mer enn bare kjønn som gjør den verdt å rapportere om.