For det første er det en dag for å hedre og minnes de utallige kvinner som har kjempet for kvinners rettigheter og likestilling gjennom historien. Deres mot, utholdenhet og lidenskap har banet vei for de rettighetene vi nyter i dag.

Videre er det en anledning til å reflektere over de utfordringene kvinner fortsatt står overfor over hele verden.

Fra lønnsforskjeller og begrensede muligheter i arbeidslivet til vold og diskriminering, er det tydelig at det fortsatt er mye arbeid å gjøre for å oppnå full likestilling.

Å markere 8. mars er også en mulighet til å fremme bevissthet og handling rundt viktige kvinnesaker. Ved å delta i demonstrasjoner, arrangementer og samtaler kan vi alle bidra til å øke bevisstheten og støtte tiltak som fremmer kvinners rettigheter og likestilling.

Til slutt er det en dag for å feire prestasjonene til kvinner over hele verden. Fra vitenskap og teknologi til kunst og politikk har kvinner bidratt betydelig til samfunnet på alle områder.

Ved å markere 8. mars anerkjenner vi og feirer disse bidragene.

Så la oss markere denne dagen med respekt, engasjement og håp for en fremtid der alle kvinner og jenter kan leve fritt og med like muligheter.