Mottok e-faktura fra Kraftriket for desember i går. Sprengkulda stoppa intervallen min på 3 km i går igjen og jeg kunne sette meg ned med en printutskrift av fakturaen for desember 23 med forfall i slutten av januar.

Faktura detaljer KRAFT med tre poster. Kraft, Fastbeløp, Påslag (6,50 øre kWh). Og så sum kraft. Så nye detaljer. Energiledd dag, Energiledd natt/helg, Fastledd 5-10 kW, Midlertidig strømstønad (56,00 kWh)

Å betale kr 3.066,37. Strømstøtta fritatt for moms 721,47.

Snakk om lite informerende faktura og mange tekster.

Med så mange poster inneholdende Energiledd her og der, Fastledd, Fastbeløp og Påslag blir jo ikke regnskapet inne hue og oppfatning hva Støre og Åsland stadig messer om, for å slippe å gjøre noe med avtaler inngått gjennom EØS og salg/kjøp av strøm på børs.

Regjeringa holder på strømstøtta og FrP, Høyre, Rødt og de andre har hver sine løsninger for «vanlige folk».

Uansett blir nok ikke alle underposter borte på fakturaene.

Facebookgruppe er fulle av motstand til prispolitikken. Men protestene er for døve ører.

Synkende gallup for styrende partier i regjering har grobunn fra nettopp strømpriser, utenlandskabler osv. Og det som er rart, er at nettopp Høyre ser ut til å seile på en bølge av tilhengere.

Disse tilhengerne kan umulig ha tatt innover seg at nettopp Høyre og deres samarbeidspartnere er for kabler og salg av strøm på børs.

Med dagevis med sprengkulde er jeg spent på januar forbruk og faktura.