Skognæringen er ikke bare en viktig økonomisk motor i Innlandet, men også en miljømessig bærekraftig en. Dette illustrerer hvordan næringslivet, med riktig styring og insitamenter, kan spille en sentral rolle i å bygge en grønn fremtid.

Det første steget mot en bærekraftig fremtid er å legge til rette for et sterkt næringsliv og si ja til utvikling. Lave skatter, godt utbygde infrastrukturer og næringstilrettelegging er fundamentale ingredienser i denne miksen. Det er nettopp her Innlandet kan vise vei. Med riktige insitamenter vil næringslivet være i stand til å tilby sysselsetting og omstilling som er nødvendig for å møte fremtidens utfordringer.

I tillegg til å fremme skognæringen, ser vi også viktigheten av å flytte gods fra vei til bane. Infrastrukturen til og fra godsterminalene må være av høy kvalitet. Vi tror på gulrot fremfor pisk ved å motivere, ikke sanksjonere. Dette gjelder også skognæringen, hvor vi mener at skattelettelser og andre insitamenter kan spille en stor rolle i å oppnå en miljøvennlig omstilling.

Skognæringen i Innlandet er et glimrende eksempel på hvordan næringsliv og bærekraft kan samarbeide for å bygge en bedre fremtid. Med tiltak som "Godspakke Innlandet", med bedre og flere tømmerterminaler og en balansert tilnærming til næringslivet, kan innlandet stå fremst i køa når verden går videre.