Det er bare trist å se at jernbanen mellom Oslo og Trondheim rammes hardt. Det viser bare hvor sårbart Norge er når hovedpulsårene kollapser.

Alternative korridorerer er for få. Beredskap er neglisjert i Norge over svært mange år. Det virker som om mange 10-år med Tornerosesøvn nå innhenter oss på mange plan.

Forsvaret er feil oppbygd, med ensidig satsing i brutale amerikanske utenlandskriger. Dette er selvsagt en katastrofe når vi ser på Norges totalt manglende evne til å holde ut mange dager mot Russland.

Vi er rett og slett forsvarsløse!

Det kan hjelpe litt med tiden med F-35 og Nordisk inntreden i NATO, men omtrent alt annet mangler I det norske forsvaret. Beredskap har i Norge i alt for mange år blitt neglisjert. Vi bygger med liv og lyst i områder med potensialet for naturkatastrofer.

Her har myndigheter, utbyggere og innbyggere oversett farene. Jernbaneforbindelsen mellom Oslo og Trondheim er av svært høy strategisk betydning. Nå er denne forbindelsen svekket ved brokollapsen på Ringebu.

Det er en del av oss som har argumentert for østre trasé med tilsving østover på Hamar. Vi har også ment at Rørosbanen og tilstøtende banestrekninger burde elektrifiseres snarest mulig.

Dette ville ha gjort nord-sør kommunikasjonen mye mer robust i Norge. Det må bygges flere krysningsspor på Rørosbanen, - pluss elektrifisering. I tillegg er dette tiltak med relativt lave kostnader.

Det bør være smart å realisere smarte løsninger som bidrar til både beredskap og samfunnssikkerhet.

En mer elegant jernbaneløsning gjennom Hamar hadde både sikret beredskapen og viktige samfunnsoppgaver som det å transportere gods og persjoner nord-sør.

Vi skal ikke si, ja det var det vi sa, men noen må tydeligvis erfare saker og ting på den harde måten!

Norge har alle muligheter til å satse på vesentlige områder som kan styrke samfunnssikkerheten. Vi har ingen tid å miste.

Iverksett!

"Velg side! Velg alltid side! Noen ganger tar du feil, men den som nekter å velge side, vil alltid ta feil!"
(Robert A. Heinien)