Man må utvikle det man allerede har for å ivareta trygghet og beredskap for fødende i denne delen av Innlandet. Dette er bærekraftig og viktig for samfunnsbyggingen.

MDG mener vi må ta hensyn til geografien, den demografiske situasjonen, personellsituasjonen og styrke sykepleierutdanningen i Elverum når vi skal utvikle vår felles helsetjeneste i denne delen av Innlandet.

Vi må finne løsninger som gjør at vi kan utnytte fagfolkene best mulig og sikre at den akuttmedisinske beredskapen er forsvarlig og god for alle innbyggere.

Rena og Elverum huser viktige og store forsvarsfunksjoner som Telemark bataljon og spesialstyrker, og sannsynligheten for at Brigade Sør legges til denne regionen er stor. Forsvaret driver omfattende øvelsesvirksomhet i Østerdalen som krever nærhet til et akuttsykehus.

I en tid der bærekraft og samfunnsbygging er knyttet opp til diskusjoner om hvert minste lille bygg vi oppfører, fremstår det lite hensiktsmessig å samle nesten alle sykehusene i Innlandet til en liten plass som Moelv, kun fordi det var politisk det minste felles multiplum man kunne enes om.

Slik samfunnsbygging taper innlandsbyene på, og samtidig strider det mot statlige retningslinjer for lokalisering av slike store institusjoner.

Transportforsker Aud Tennøy er en av flere som poengterer at det er gammeldags å bygge et stort sykehus ved Mjøsbrua, godt utenfor de største bysentrene i Innlandet. Fra et transport-perspektiv peker hun på at et ytterligere aspekt er at mange må pendle og at biltrafikken dermed vil øke.

Støre og Vedum, la Elverum få beholde det viktigste huset vi har, med intakt fødeavdeling- og akutt-tilbud.