Vi er veldig glade for den brede oppslutningen, og vil herved presentere innholdet i sin helhet:

Innlandet fylkeskommune ser med dyp uro på utviklingen på Gazastripen, der situasjonen nå er svært alvorlig. Etter å ha vært utsatt for vedvarende bombeangrep i mer en to måneder er mange tusen mennesker drept, over halvparten kvinner og barn, og mange er fremdeles ikke gjort rede for. Tilgang til strøm, vann, mat og medisiner vært svært vanskelig, og det er fare for alvorlige sykdomsutbrudd.

Mange mennesker lever nå på gaten og i teltbyer. Talsperson James Elder i FNs barnefond Unicef advarer mot en ytterligere økning i antall døde barn på Gaza, og sier at situasjonen må løses raskt.

I krig er det alltid sivile som lider. Vi fordømmer det brutale terrorangrepet Hamas rettet mot sivile i Israel 7. oktober, og Israels vedvarende bombing av Gaza med de enorme ødeleggelser og menneskelige lidelser dette medfører.

Det er viktig at vi alle viser omtanke og solidaritet med berørte i fylket vårt, og støtter opp om de hjelpeorganisasjonene som får tilgang til å reise inn i Gaza.

Innlandet fylkeskommune advarer mot en oppblomstring av rasistiske og antisemittistiske holdninger som følge av konflikten i Midtøsten. Hatytringer, antisemittisme og islamofobi tolereres ikke. Både den jødiske og den muslimske befolkningen i Norge og i andre land skal kunne føle seg trygge og ikke bli utsatt for trusler på grunn av sin religiøse eller etniske tilhørighet.

Vi mener at fred og sikkerhet kun kan oppnås gjennom forpliktende politiske avtaler der Israels okkupasjons blir konfrontert og på sikt opphører. Krav om at blokaden oppheves, okkupasjonen avsluttes og palestinernes rettigheter respekteres, er en forutsetning for gjensidig respekt og dialog der målet er fred mellom partene.