Husker godt at de gamle grønne setene var fylt opp, og ståtribunene fylt til randen i oppgjørene mot Vålerenga, Lillestrøm og Rosenborg. Så overfylt at jeg mistenkte Ham-Kam for å sluppet inn for mange og at tilskuerantallet langt oversteg de opplyste 8.800.

På denne tiden var jeg ungdomsskoleelev og optimistisk i forhold til det meste. I Ham-Kam-sammenheng hadde jeg svært spente og positive øyne i forhold til det meste, både til plantegningene på Tjuvholmen og Briskeby.

At Ham-Kam skulle holde seg oppe i en serie med 16 lag og ha en positive kurve på tilskuersiden var jeg aldri noe som helst tvilende til. Selv spilte jeg om KM-sluttspill og kvalifisering til nasjonale turneringer med guttelaget, så det var mye godt og mange grunner til å være stolt av å være Ham-Kam-supporter.

I årene 2005–2009 er jeg student på Hamar Katedralskole, et bygg som også går gjennom store forandringer i denne perioden. Det var i disse årene planene om nye Briskeby ble gjennomført.

Samtidig skjer mye på selve tomta, med nytt politihus klart i 2009, rundkjøring, nye fortau og litt sånne ting. I dag setter jeg meg ned og ser igjen plantegningen for Briskeby, og ser fortsatt at veggmalingen på bygget utenfor er grønn og ikke svart slik de er nå.

Ikke er de grønne og ikke er det noen tilskuere som står utenfor med digre grønne og hvite flagg. Festdagene har det blitt færre av i ettertid, og senest i går var det en brann bak stadionen til Southampton.

Forskeren Stephen Hawking var opptatt av både tidsreiser og parallelle univers. Hans interesse for parallelle univers er kanskje hovedgrunnen til at jeg tenker på han.

«Dersom tidsreise var mulig, hvor er da alle turistene fra framtida», er ett av sitatene som dukker opp når jeg søker navnet.

«Bare tenk, i et parallelt univers finnes det en annen deg som tok de valgene du skulle ønske at du tok».

Murphys lov sier blant annet at alt som kan skje, vil skje. Så når jeg tenker tilbake på hvordan Briskeby har sett ut, plantegninger og arkitektur-fremvisninger i HA. Er ikke hvordan det ser ut, gunstig økonomisk eller vellykket det jeg bryr meg mest om.

Det viktige er at det er ulikt. Med utgangspunkt i Murphys lov, er det sånn at det er tre ulike alternativer som blir presentert i avisen. Det betyr at det blir tre forskjellige stadioner og tre forskjellige verdener, fremfor en og samme verden.

Dagens Briskeby er ikke slik den først ble tegnet. Den nye tribunen og klubbhuset er ikke med i tegningen fra 2004–2005. Usikker på om politihuset er i planene her, men dette sto ferdig i 2009.

Klarer det dessverre ikke å finne igjen tegningene fra 2004-2005, foruten en artikkel i NRK i 2006. Men jeg mener å huske at planene ved den gamle tribunene og utearealet var ganske annerledes og også buet slik siden nærmere sentrum også er.

Bortsett fra dette kommer også kunstgress-diskusjonen i 2010 etter et par dårlige eksempler i kamper mot Viking i eliteserien og TIL 2 i 2. divisjon.

Og at underlaget er av gress og ikke plast er også selvfølgelig av betydning for rammen rundt. Sett i lys av at gamle Briskeby Gressbane som var ganske naturlig.

Når jeg nå sitter med macbooken med stor batterikapasitet i fanget, er det tross alt ikke miljø og co₂-utslipp som er mine største bekymringer.

Når jeg nå i 2024 går rundt i Hamar i skille mellom nattedrøm og virkelighet, er det vanskelig å ikke tenke på hvordan den veien har sett ut, hvilke butikker som har vært i gågaten og lignende. Om det skal være 50-sone eller 30-sone i Strandgata for eksempel.

Eller om bussen skal gå opp Kirkebakken eller kanskje til og med gågaten burde være trafikkert.

Det er positivt med vekst og økt innbyggertall, men når et bygg rives i erstatning med et annet og en butikk flyttes til et nytt butikklokale, er ikke dette nødvendigvis et tegn på at det er vekst i økonomien.

Hamar er tross alt stedet jeg vokser opp og hjem til dem som jeg bryr meg om.