Hamar kommune sier opp fem (5) avtaler med private firmaer som tilbyr brukerstyrt personlig assistanse (BPA-tjenester). Målet med oppsigelsen er å spare 1,4 millioner kroner. I realiteten er dette en svekkelse av ordningen, og det lukter ideologiske skylapper av vedtaket. FrP er helt klare på at vi ikke skal svekke tjenestene for dem som trenger det mest.

BPA bidrar til at funksjonshemmede som trenger praktisk bistand kan administrere sin egen hverdag, og selv kan bestemme hvem som skal være assistenter, hva assistenten skal bidra med og til hvilke tider.

Denne valgfriheten skaper trygghet, forutsigbarhet og selvbestemmelse. En svekkelse i ordningen er en svekkelse i menneskeverd. BPA handler i stor grad om den enkeltes frihet og om muligheten til å selv bestemme over egen hverdag, ha regien og kunne leve et mest mulig normalt liv. En innsnevring av BPA-tilbudet i Hamar kommune er helt håpløst.

Å ta valgfriheten fra de ni (9) dette gjelder er smålig. At timetallet skal være avgjørende er heller ikke heldig, og kan i ytterste konsekvens bety at de som har behov for flere timer tilbys et dårligere tilbud for å tvinges inn i det kommunale tilbudet. Et svekket tilbud vil på den andre siden føre til mindre kapasitet hos den enkelte.

Et redusert tilbud kan medføre at andre behov oppstår, BPA er med på å gi livskvalitet for de som har behov for bistand. BPA er en investering i folks helse, og alle skal leve hele livet, også de som har ekstra behov for hjelp. Det bør Hamars politikere ta innover seg.

Hamar FrP vil opprettholde dagens frie valg, slik at den enkelte selv kan være herre i eget liv uansett utfordring og omfang.