I førjulstiden snakkes det mye om å tenne lys og skape håp, men samtidig står mange overfor stadig større utfordringer.

Hvert år mottar Kirkens SOS over en kvart million henvendelser på sin krisetjeneste – det tilsvarer en samtale annethvert minutt. Mennesker i ensomhet, krise eller med selvmordstanker søker støtte hos oss døgnet rundt, hver dag.

Den økende uroen for fremtiden har ført til flere samtaler om økonomiske bekymringer. Stadig flere som ringer er frustrerte og desperate mennesker som sliter økonomisk, noen gir uttrykk for at de ikke ønsker å leve lenger.

Kirkens SOS jobber for at ingen skal trenge å stå alene i sine vanskeligste stunder. Derfor har vi frivillige på vakt gjennom hele julen, klare til å lytte og være til stede for de som har det vanskelig og trenger noen å snakke med.

Muligheten for samtale handler om å møte mennesker der de er og samtidig gi av seg selv som samtalepartner. Dette har stor betydning for mange enkeltpersoner og minner oss om at den mest verdifulle juletradisjonen ikke dreier seg om ribbe eller pinnekjøtt, men om å bry seg og gi av sin tid.

Mens de fleste lege- og psykologkontor samt andre hjelpetjenester slukker lyset og stenger når jula nærmer seg, holder dedikerte frivillige hos Kirkens SOS lyset på. Alt dette for at du og menneskene rundt deg skal ha noen å prate med hvis ensomheten eller de sterke følelsene skulle bli overveldende.

Samtidig oppfordrer vi alle til å vise ekstra medmenneskelighet i disse dagene. Det krever ikke mye varme og medmenneskelighet for å utgjøre en betydelig forskjell. Midt i den kaldeste og mørkeste tiden kan små handlinger lyse opp dagen for noen.

Vil du støtte vårt arbeid? Besøk spleis.no/jul23 eller kirkens-sos.no.