Reformen skal bidra til et mer aldersvennlig samfunn, opplyser regjeringen om stortingsmeldinga de la fram 16. juni.

Bakgrunnen for rapporten er at Norge fram mot 2040 nesten vil ha en kvart million flere innbyggere over 80 år. Det er en dobling sammenliknet med i dag.

– Flere eldre skal kunne leve aktive liv lenger og oppleve trygghet i eget hjem, og så skal de som ikke kan bo hjemme, også ha trygge, gode og verdige liv, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Drahjelp får vi nå plutselig og gledelig nok av APs nye toppduo Roger Borgedal og Siv Mali Høyby

Tormod Skaare, 2. kandidat Ringsaker Pensjonistparti, Furnes

De tre viktigste tiltakene, ifølge regjeringen, er:

  • Program for et aldersvennlig Norge, som skal skape flere sosiale møteplasser, aldersvennlig transport, aldersvennlig frivillighet og planlegging for en bedre alderdom.
  • Eldreboligprogrammet skal bidra til både tilpasninger i eldres hjem, slik at de kan bo hjemme lenger og til bygging av omsorgsboliger, trygghetsboliger og sykehjemsplasser.
  • Den nye hjemmetjenesten, som skal bidra til at eldre får møte få og faste medarbeidere, bedre grunnbemanning og færre vikarer.

De eldre bor i kommunene, og kommunene har kostnadene! Hva er virkemidlene regjeringen sprer om seg med?

Det er lite konkretisert.

Her får vi i Pensjonistpartiet en formidabel oppgave med å være ordfører og kommunedirektørs tydelige medspillere i kampen om statlige midler til denne reformen!

Drahjelp får vi nå plutselig og gledelig nok av Aps nye toppduo Roger Borgedal og Siv Mali Høyby, som nå vil gå for oppbemanning og nattevakter ved Furnes Omsorgsboliger.

Noe de har stemt mot i kommunestyret tidligere, da dette ble fremmet som forslag fra Pensjonistpartiet.