Som styremedlem i Skotfoss matutdeling, (Skien) så blir man helt satt ut av myndighetenes bidrag til "Frivillighetens år" som 2022 skulle repressentere.

Ukentlig så henter jeg mat til 40-50 trengende familier i vårt nærmiljø hos Larvik Matsentral, som også består av frivillig personell.

Men et stort lager, samt biler til henting omkring på Østlandet koster selvfølgelig penger å opprettholde så det blir helt feil når myndighetene nå vil kutte i kostnadene, selv om det i sin helhet ikke utgjør en eneste promille av unødvendig pengebruk ellers.

Matsentralen i Larvik består av frivillige fra alle samfunnslag, og det er alltid hyggelig å komme til disse positive menneskene for å hente mat, samt en kaffekopp sammen med disse flotte representantene for å få ned matsvinnet.

Matsentralen bistår 60-70 mottagere,hvor Frelsesarmeen er den klart største,men også til Gatelag (Fotball-lag som er sammensatt av gutter som har levd et hardt liv) og til slike som oss, som har under 100 på vår giverliste.

For å opprettholde dette, så trenger sentralen 600.000 kroner...ellers blir den nedlagt selv om den hjelper kanskje tusenvis i å få seg et daglig måltid.

Ja, alle har hørt den strofen om,at nå er det "vanlige folk sin tur" Hva betyr dette?

1.000 kroner per mottager

Bare for å ta et regnestykke fra vår egen lille organisasjon,så koster 52 leveringer 1000 kr. per mottager, for å gi en familie ei solid matkasse hver eneste uke i ett helt år!

Nå velger heller myndighetene å gjøre slik som de store levrandørene helst vil..nemlig å kaste denne maten. Det lønner seg for dem å kaste!!

For å ta et eksempel så var jeg til stede når en trailer med 24.000 småbokser med Cola kom inn. Her var det 48.000 kroner bare i pant, men allikevel så hadde det lønt seg for bedriften å bare kjørt alt på "dynga".

Heldigvis,så har staten gått inn for å gi panten tilbake til leverandørene, slik at dette kan deles ut i stedet for å kastes.

Dette produktet som slett ikke er viktig, men som drives av betydelige aktører får disse pengene, mens dem som ingen ting har, blir behandlet som dritt.

Vi har dessverre ingen ressurser til å drive slik lobbyvirksomhet.

Derfor begynner det å komme inn i oss, hva de mente med vanlige folks tur.

Ingen fra opposisjonen

For en skam for regjeringen kan man si, men vi har heller ikke sett noen fra opposisjonen har brydd seg nevneverdig om dette, selv om det gjelder hundretusener bare her i lille Norge.

Det er på tide å tenke på hva et nytt kommunevalg kan gjøre.

Om ingen kan gjøre noe med en økende fattigdom,så vil både vi og resten av Europa komme til å slite i mange, mange år.

Alt å grunn av krig mot minoritetsgrupper i Ukraina, som har blitt umenneskelig behandlet i århundrer i den ukrainske delen av tidligere Sovjetunionen.

Vi pøser inn midler som går i lommene på et fåtall, fra presidenten og nedover.

Hvorfor skulle disse ønske seg fred?

Og disse pengeoverføringene blir tatt fra de mest sårbare i Europa.

Jeg håper inderlig at politikerne i min hjemby Hamar, har denne problematikken på agendaen.