Alle naturødeleggelsene og alle klimagassutslippene i Norge, skjer i en kommune.

Det vil si at hva dine lokalpolitikere gjør har mye å si for fremtiden til barn og unge. Tirsdag kunne man lese at utslippene går ned i de kommunene MDG styrer, (https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/XbLyoE/jeg-sjekket-det-er-vits-i-aa-stemme-groent-i-kommunevalget). .(https://www.bt.no/btmeninger/debatt/i/XbLyoE/jeg-sjekket-det-er-vits-i-aa-stemme-groent-i-kommunevalget).

Det er vel ingen i Miljøpartiet som ble overrasket over at vår politikk kutter utslipp, men mange optimistiske MDG-ere fikk seg nok en overraskelse samme dag likevel. Fordi mandag kveld var også resultatene fra skolevalget klart, og MDG fikk bare 3,8% av stemmene.

Naturen skriker etter MDG sin politikk, da er og blir 3,8 % oppslutning et nederlag. 3,8 % er faktisk så lavt at enkelte er freidige nok til å erklære Greta Thunberg-generasjonen for død.

Men la meg være tydelig på en ting: Greta Thunberg-generasjonen er ikke død. Greta Thunberg-generasjonen er bare for øyeblikket litt mer opptatt av å kaste nynorsken ut av skolen, og hva en boks snus skal koste.

Ved skolevalget i 2019 hadde MDG nasjonalt over 10 % av stemmene, de som stemte da, har stemmerett i år.

Å sikre alle et levelig klima er fortsatt MDG sin viktigste kampsak, og det er ikke noe mindre viktig i år enn for fire år siden.

MDG er fortsatt det partiet som setter klima- og miljøsaken først. Du bør unne deg selv å stemme på det partiet som er tøffest på klima og natur, mens vi ennå har tid til å snu. Du bør unne deg selv, folka rundt deg, og kommende generasjoner å ha stemt på Miljøpartiet mens vi sto i en miljøkrise.

Dette er det nest siste lokalvalget før Norge skal ha nådd sine mål for klima og natur, og du er fortsatt i tvil om du skal stemme Miljøpartiet?