Vi markerer kvinnedagen, noe som er en av de viktigste dagene i året. Grunnen til at vi i 2024 fortsatt markerer denne dagen, er fordi ulikhetene mellom kvinner og menn fortsatt er for store.

Denne dagen løfter så mange viktige problemstillinger, men det er spesielt en sak jeg vil løfte i dag og det er unge kvinnelige politikere.

Altfor mange unge kvinnelige politikere blir stadig utsatt for hets, trusler og trakassering. Det er et kjent problem at både kvinnelige og unge politikere opplever desidert mest hets, og det å være ung kvinnelig politiker gjør det ikke noe lettere.

Vi lever i et demokratisk samfunn, noe som betyr at alle skal ha en lik mulighet til å delta i politikken. Og ja denne muligheten finnes, men det frister ikke særlig mye å benytte seg av den når det kommer så mye nedlatende kommentarer.

Alt for mange vegrer seg av den grunn å stille til valg og delta i politikken, samtidig som mange velger å trekke seg helt ut av politikken.

Dette er et stort tap for det demokratiet.

Skal vi skape god politikk for fremtidige generasjoner, er vi helt avhengig av mangfold i politikken. Og da trenger vi også unge kvinnelige politikere.

Jeg er så dritlei av voksne mennesker som trenger å sende hatmeldinger og trusler til unge kvinner for å booste sitt eget ego. Sånn kan vi faktisk ikke ha det.

I dag markerer vi derfor kampen for et bedre og mer likestilt samfunn. Et samfunn der alle kan engasjere seg, uten å måtte møte et hav av hets basert på kjønn eller alder.