I helga var godt over 300 delegater samlet på landsmøtet til Arbeiderpartiet, blant annet for å vedta ny politikk som skal løse de utfordringene vi står ovenfor.

Et inntrykk jeg har fra de som står utenfor politikken, er at de nesten ikke kan skjønne at folk engasjerer seg, fordi det skjer jo ingenting uansett. Jeg mener landsmøtet er et bevis på det motsatte.

En sak mange har vært opptatt av, spesielt AUF, har vært nivået på de laveste trygdesatsene. Vi har hørt historier om folk som lever på disse satsene, som rett og slett lever en knallhard kamp for å få hverdagen til å gå opp. Folk som lever i fattigdom og må prioritere mellom å betale enten regninger eller for mat.

Når disse fortellingene kommer stadig oftere må vi erkjenne at sikkerhetsnettet, som er hele symbolet på velferdsstaten, har større hull enn dårlig vedlikeholdte fylkesveger. Den grunnleggende sikkerheten om at du skal få hjelp hvis du trenger det, skrumper inn, og det er alvorlig.

Derfor er det kolossalt bra at vi nå vedtok på landsmøtet at Arbeiderpartiet skal gå inn for å øke de laveste trygdesatsene! Det gjør at flere kan oppleve en trygghet i hverdagen, og få muligheten til å leve anstendige liv. Arbeiderpartiet skal stille opp for de som trenger det.

Det er mange som har kjempa og stått på innad i partiet for å få til dette vedtaket, men det beviser at man kan bedre livene til folk om man jobber for det. Engasjement virker.