Den største trusselen mot naturmangfoldet er nedbygging av naturen bit for bit med vindkraftverk. Det er viktig å innse at vindkraftverk ikke kommer uten kostnader.

De massive vindturbinene som ruver over landskapet, er en betydelig belastning på økosystemene og den naturlige skjønnheten vi setter pris på. Når vi etablerer vindturbiner, endrer vi landskapet dramatisk.

Dette innebærer ofte inngrep i naturområder og friluftsområder som er av stor verdi for lokalsamfunnene.

Bygging og drift av vindmølleparker forstyrrer og ødelegger naturlige dyreområder, noe som kan resultere i tap av leveområder og viktige migreringsruter for dyrelivet. I tillegg kolliderer fugler med de roterende bladene på vindmøllene, noe som utgjør en betydelig trussel.

Samtidig argumenterer utbyggerne for at det kan bli billigere strøm for kommunens innbyggere. Men det er viktig å erkjenne at strømmen fra vindturbinene selges på børs, ikke lokalt.

Derfor er det ikke nødvendigvis sikkert at lokale innbyggere vil nyte godt av lavere strømpriser som følge av vindkraftutbyggingen.

Et annet argument som utbyggerne fremmer, er kommunens mulige inntekter gjennom eiendomsskatt. Imidlertid er disse inntektene ofte små sett i forhold til prisen for å etablere et industriområde midt i naturen.

Å forvandle naturlige områder til industrielle områder kan ha langsiktige konsekvenser som langt overstiger de økonomiske fordelene ved eiendomsskatten.

Hvordan kan vi sikre bærekraftighet når det gjelder vindkraftutbygging i nærmiljøet vårt? Vi kan erstatte mye av fossil energibruk med fornybar energibruk.

Da må vi prioritere bruken av kraftoverskuddet vårt klokt, samtidig som vi sørger for at vi har mer tilgjengelig energi. Vi må effektivisere strømbruken vår, isolere bygg, bygge ut solceller på tak, installere bergvarme og andre varmepumper.

Dette i stedet for å rive naturen vår bit for bit. Vindkraft kommer på bekostning av vår naturlige arv. Disse negative konsekvensene understreker behovet for grundig vurdering før store beslutninger tas.