Høyres leder, Erna Solberg sa på Høyres landsmøte i slutten av mars at Norge må søke om å bli medlem av EU. Hun hadde knapt kommet seg ned fra talerstolen før Senterpartiet leder Trygve Slagsvold Vedum svarte med å si at det var han sterkt uenig i. Dette er kjente toner fra begge partilederne så da er det kanskje ikke så mye å bekymre seg over, eller er det det?

Jo, jeg synes det er bekymringsfullt at dette kommer i opptakten til en svært viktig lokal- og fylkesting-valgkamp.

Mange av oss forbereder oss nå på å diskutere lokale saker som sykehjemsplasser, barnevern, psykisk helse osv., samt viktige fylkespolitiske saker som videregående skoler og opprusting av fylkesveger med mer.

Jeg har vært med på lokal valgkamp siden 1999 og hver gang har vi snakket om at rikspolitikken tar for mye plass og tar bort fokuset fra lokale og regionale saker. Men en slik storpolitisk sak som en nu EU-diskusjon er midt i valgkampen er jeg svært bekymret for hvordan det går med de kommunale og fylkeskommunale sakene.

Det argumenteres fra de som ønsker en ny EU-kamp at svært mange innbyggere ikke har fått sagt sin mening om norsk tilknytning til EU da det nå snart er 29 år siden forrige EU-avstemming og svært mye har skjedd i Europa siden den gang. Jeg er ikke uenig i dette, men nærmest invitere til en ny EU-kamp i forkant av et kommune- og fylkesting-valg er en svært dårlig ide!