Den endelige søknaden fra intern arrangør, Hafjell Kvitfjell AS, skal leveres 31. mars 2024, dvs. om bare 3 uker. Foreløpig kostnadsoverslag tilsier at FIS Games vil koste minst 1000 millioner NOK.

I løpet av 3 uker skal en meget omfattende søknad være ferdig og innlevert til FIS. Første del av søknadsdokumentene er på 59 sider

De krever meget detaljert informasjon om for eksempel hvordan en skal gi høykvalitetstilbud for 1000 VIP-gjester, spesifikasjon av hvilke hotell som har bundet seg til å ta i mot gjester til gitte priser, omfattende krav til bærekraftig utvikling og spesifiserte kostnadsoverslag mm.

Endelig beslutning om 2028 lekene tar FIS 4. juni i år samtidig som FIS skal bestemme om Narvik får alpin-VM året etter.

Narvik 2029 har brukt flere år på å utforme sin søknad og regjeringen har gitt positive tilsagt om en statlig støtte på 392 millioner. Nordland fylke har garanterte for 51 millioner. En søknad om FIS Games i 2028 vil konkurrer med Narvik 2029.

Oslo søker for øvrig om ski-VM i 2030.

Innlandet fylke må vasse i penger når de bevilget 1 million for å få laget en søknad på bare 3 uker som vil binde staten og fylket til et prosjekt som vil koste over en milliard. Dette må da være helt useriøs bruk av fylkets midler?