At Israel erklærte suverenitet over landet var helt i tråd med det som ble vedtatt i rettsprosessen etter 1. verdenskrig, og som ble folkerett.

En skulle nå tro at freden nå ville senke seg og at folkene ville godta dette på samme måte som de godtok landene Libanon, Syria og Irak som ble til på samme måte i den samme prosessen.

Men nei, araberne godtok ikke denne rettferdige behandlingen av gjenopprettelsen av Israel i jødenes gamle land, og har helt siden vedtaket om dette i 1921, kjempet for å kaste jødene på Havet gjennom terroraktivitet og kriger.

Dessverre har de fått mange av verdens nasjoner med seg i denne kampen, blant annet ved å bruke oljen som pressmiddel.

Dette var bakteppet når terrororganisasjonen Hamas den 7. oktober 2023 brutalt angrep det sørlige Israel med en råskap på linje med 2. verdenskrigs Holocaust. I prinsippet ingenting nytt, bare et nytt forsøk på utslettelse og et nytt nivå av brutalitet, og at nå er det Iran som står bak.

Hamas har helt siden Israel trakk seg ut av Gaza i 2005 forberedt denne dagen med brudd på folkeretten, gjennom bygging av mer enn 500 km med undergrunns tuneller, bygge utskytingsramper i sterkt befolkede områder, bygge våpenlagre og kommandosentre i sykehus, skoler og andre institusjoner drevet av FN-organisasjonen for flyktninger, UNRWA. Mer enn 400 ansatte i denne organisasjonen er nå avslørt som Hamas terrorister.

Hva alt dette har kostet kan man bare tenke seg, men det har gått på bekostning av hjelp til sivilbefolkningen. Milliarder av kroner som er sendt til UNRWA har gått til bygging av tuneller, våpen og ikke minst rett i lommen til lederne i Hamas. Dette har Norge vært med å finansiere. Finansiering av terror er forresten straffbart!

At Israel slår tilbake for å knuse denne terrororganisasjonen er ikke noe annet enn hvilket som helst annet land ville gjort.

At sivilbefolkningen lider på grunn av krigshandlingene er forferdelig, selv om Israel, i motsetning til Hamas, prøver å skåne sivilbefolkningen mest mulig. Krig er forferdelig!

Slik var det også på slutten av 2. verdenskrig da de allierte bombet Tyskland sønder og sammen for å knuse Nazismen.

Hamas startet denne krigen, og ansvaret og skylden for lidelsene både i Israel og i Gaza, påhviler ene og alene Hamas og dens oppdragsgiver Iran! Dette burde både media og politikere være mer opptatt av.