Kommunestyrerepresentant for Høyre, Heidi Papsdorff skriver i et debattinnlegg i RB at kommunestyremøtene i Ringsaker har til tider båret preg av innlegg med personangrep, både på ordfører og andre representanter. Senest i kommunestyret onsdag 10. april 2024.

«Er det slik vi vil ha det? Er det slik vi vil at politikere skal oppfattes? Politikere som i mangel av gode argumenter, for det mener jeg det er, velger å gå til angrep på personer», funderer hun.

Man kan jo delvis være enig med Papsdorff. Men at det i enkelte saker påpekes hvordan enkeltrepresentanter kan opptre for å tilegne seg makt og posisjoner, eller vri debattene helt ut av sakskomplekset for å fronte særinteresser, så er ikke det personangrep!

Jeg mener videre at det å være helt til stede i eget partiprogram og huske hva man har lovet sine velgere i valgkamp, men med søkelys på, og respekt for andre partiers program er naturlig. At vi verdsetter hverandre med gjensidig respekt, velvilje og beundring, og framfor alt tillitsbyggende ærlighet bør være en selvfølge!!

Viktig med empatisk kommunikasjon som innebærer å lytte med genuin interesse, dele hemmeligheter og å ta risiko. Det inkluderer også gode skulderklapp og ærlighet representantene imellom, men også klar tale.

Vi må kunne være oss selv, fri og ubegrenset, og oppleve respekt ut ifra hva som er felles beste løsninger i et hvert oppdrag.

Da kan vi være komfortable med å, i enkelt situasjoner, overgi deler av egne ambisjoner ved å kunne si «jeg er med på fellesløsningen.» og oppleve det grenseoverskridende og tidløse og fronte politikk som en aktivitet som produserer fellesskap, trygghet og eksemplarisk framferd!

Og litt mer løssluppen humor!