I forrige uke gikk formannskapet i vår nabokommune Løten inn for ny kunstgressbane i Løten med gummigranulat som innfyll. Et innfyll som snart er forbudt og som bør tilhøre fortiden. Vedtaket i Løten er basert på en mangel på kunnskap.

Det er trist. Med meg i kommunestyret i Hamar kan velgerne være trygge på kunnskapen om idrettsanlegg er oppdatert.

Mangel på kunnskap i Løten, og andre kommuner, skyldes i stor grad feilinformasjon fra Norges Fotballforbund. Norges Fotballforbund gjentar til stadighet påstanden at det ikke finnes gode alternativer til gummigranulat.

Det stemmer ikke. Senest i går gjentok generalsekretær i NFF, Karl-Petter Løken, dette. Ottestad IL har gode erfaringer med bioflex som innfyll, det samme har toppklubber som Kongsvinger og Mjøndalen. Bioflex er sand belagt med 0,8% plast og er ikke av EU definert som mikroplast.

Jeg konfronterte generalsekretæren med dette under Innlandet Idrettskrets samspillsmøte i går. Løken innrømmet at bioflex er godt nok for mange. En av de andre møtedeltakerne nevnte også den nyeste utgaven av bioflex hvor plast er byttet ut med cellulose. Generalsekretæren virket positiv da vedkommende trakk frem denne varianten av bioflex som en løsning.

Kunstgress er viktig for breddeidretten og har kommet for å bli. Men å spille fotball på gress er fortsatt mulig. I år har jeg som far og trener vært med på både Briskebyturneringen og Maxiturneringen i Ankerskogen – to fantastiske turneringer med mye idrettsglede. På gress.

Gleden av å spille på gress må vi kunne gi barna i større deler av året og er noe jeg vil jobbe for. Ved å flytte mer aktivitet over på gress vil kunstgressmattene vare lengre. Jeg ønsker også en Briskeby Gressbane som faktisk har gress. Men det er litt mer komplisert og får bli et eget leserinlegg.

Idretten er langt mer enn fotball og kunstgressbaner – selv brenner jeg for allsidighet og ser frem til å jobbe sammen med idretten i Hamar for å utvikle gode og grønne idrettsanlegg som skaper gode møteplasser og god aktivitet.

Godt idrettsvalg!