Kai Ove kan være trygg på at vi vil konkludere, men har virkelig Høyre allerede konkludert? Vi har jo akkurat vedtatt sammen med NETTOPP HØYRE (samt SV og MDG) å be om en utredning av ungdomsskolestrukturen i søndre Ringsaker.

Å først konkludere, og SÅ utrede, DET må vel kvalifiserer til et nytt vers i sangen «Bakvendtland»?

Vi er helt enig med Høyre at vi må se på strukturen i kommunene. Aldrende befolkning vil gi kommune utfordringer i tiden fremover, det vil koste mer enn det vi bruker i dag. Vi ønsker ikke å gi barn og unge ett dårligere tilbud, men å se på hvordan vi kan kutte i utgifter på gamle bygg og kostbar struktur er vi helt enig om. Færre og litt større barnehager i Brumunddal er noe vi allerede har nevnt.

Samtidig er det slik at vi er en stor kommune, med byer, bygder, fjell og spredt befolkning. Derfor blir det en for enkel konklusjon av Høyre, å bare sammenligne de ulike oppgavene med den billigste kommunen i sin klasse. Det er nettopp dette som blir som i sangen, at «fem og to er ni».

Ringsaker Arbeiderparti ønsker etter valget å starte arbeidet med en ny ungdomsskole i Brumunddal, da er vi også ærlig før valget på at vi setter spørsmålstegn ved om elevene på Mørkved fortsatt skal busses til Furnes, at vi samtidig må se hele strukturen under ett når vi bygger skole som skal stå i årtier. Kanskje er en barne- og ungdomsskole på Nes like besparende som å skysse de til Brumunddal?

Arbeiderpartiet «spriker i alle retninger» ifølge Kai Ove Berg, og vi lider visst under et «aksjonsdemokrati».

Eller som det heter utenfor Bakvendtland: I Ap diskuterer vi saker frem til konklusjonen er tatt, og folk som vil være med å forme vår politikk, de melder seg inn. En kan jo lure på hvordan dette fungerer i Høyre, om de gjør det på en annen måte?

Nei Kai Ove Berg, nå må vi først la administrasjonen komme med den utredningen VI SAMMEN har bedt om, og deretter konkludere. Det er å ta ansvar for en god fremtidig skolestruktur for ungdomsskolen. Ellers blir det som å «ta siste verset av en sang vi ikke kan» … God sommer!