Eller hvordan er det når du må senke innetemperaturen til under 20 grader fordi du ikke har råd til å ha det så varmt som før? Eller hvordan er det å grue seg til å åpne meldingen fra banken som du skjønner er nok en renteøkning?

Prisøkning, renteøkning og rekordhøye strømpriser gjør at stadig flere av oss kjenner på disse følelsene. En undersøkelse gjort av SIFO i sommer viser at nesten to av ti husholdninger har økonomiske utfordringer.

Samtidig viser en undersøkelse gjort av Norstat at en av fire ikke takler en uforutsett utgift på 10.000 kroner.

Nyetablerte barnefamilier sliter mest. I aldersgruppen 30 til 39 svarer hele 36 prosent at de ikke har nok penger på konto til å betale en uventet regning på 10.000 kroner. De fleste vet hvor fort slike utgifter kan komme, og hvor sårbar man blir hvis man ikke har litt ekstra på konto. Hva om vaskemaskinen ryker, eller bilen må repareres? Slike utgifter komme man ikke unna.

Når folk får utfordringer, må politikken bidra til å hjelpe. Derfor vil Høyre gjøre det litt enklere for folk å betale regningene.

Vi må bidra mest til de som trenger det mest. Nå er det barnefamiliene. Tallene viser at det er for mange som sliter, og regjeringen gjør ikke nok for å hjelpe.

I Høyres alternative statsbudsjett foreslo vi skattelette, prisjustering av barnetrygden og i tillegg 1000 kroner mer i barnetrygd for barn under seks år.

Samlet sett ville Høyres forslag gitt en familie med to barn 2751 kroner mer i måneden enn med regjeringens forslag til statsbudsjett. Dette ville gjort det litt enklere for barnefamilier og andre med økonomiske utfordringer.

Politikkens viktigste oppgave er å hjelpe de som sliter. Høyre vil gjøre nettopp det.