Torsdag 31.8 våknet vi her i Stange til store overskifter og en lang artikkel i Hamar Arbeiderblad med en fersk meningsmåling, bare 11 dager før valgdagen.

Vi hadde ventet på publiseringen av denne, - for vi visste den ville komme. For enkelte var resultatet som forventet, for andre en liten overraskelse. Valgkampen går definitvit mot slutten, - vi får snart det endelige svaret. Heldigvis!

Det er nok flere enn meg som kjenner på at valgkamp er hardt arbeid på flere måter. Og vi politikere må være så ærlige at vi av og til merker at folk er litt “lei av oss”. Her som i andre settinger vil jeg bruke et av mine livsmotto: “Vi må snakke sant om livet!”

Det er ingen tvil om at de neste ukene blir spennende her i Stange, politisk sett. Mye kan skje. Det finnes utallige muligheter til samarbeid mellom de ulike partiene for å skape både flertallsstyre og mindretallsstyre. Men først må vi altså få det endelige resultatet på bordet. Bare når det er klart kan man starte de endelige samtalene, starte mer konkrete forhandlinger og bygging av koallisjoner.

Jeg tror det en ting som bør være klinkende klart for alle. Vi kommer ikke utenom samarbeid i enda større grad enn før. Både med tanke på det politiske mangfoldet som mest sannsynlig blir resultatet og på grunn av de komplekse utfordringene kommunen står overfor i årene som kommer. Så spørs det da,- om de ulike politikerne står ved de samme løfter og krav som vi gjorde før valget.

Eller om lysten på en posisjon eller plass i et bestemt utvalg får valgløftene til å være litt mindre bindende? Det vil vise seg. På en annen side, - vi kommer garantert ikke utenom å kompromisse for å komme i mål.

Jeg kan ikke si annet enn at jeg venter i spenning på valgresultatet og tiden etterpå. Så gleder nok de fleste av oss til å få sove litt bedre om natta. Enn så lenge må vi klare oss med den søvnen uvitenheten, tankevirksomheten og spenningsnivået tillater oss.

Så får vi tro at Hamar Arbeiderblads journalist tar feil når han antyder at det kan hende at det ikke blir klart hvem som blir ordfører før det konstituerende kommunestyremøtet 18.oktober. Selv om valget formelt foretas den dagen, får vi håpe og tro at det meste er klart før den tid.

Godt valg!