Vidar Haugen fra Hamarregionen Reiselivsforening og Live Giset fra Hamar Sentrumsforening ønsket å dele en god nyhet med Hamar s befolkning.

Et Hamar som er fremoverlent og har god tro på byen vår! Sentrum er oppe å går - vi har gode dialoger for et godt praktisk, nytt og nyttig samarbeide.

Artikkelen ble skrevet og sendt oss for gjennomsyn. Så langt så godt. Artikkelen hadde en positiv vinkling. Hva skjer så da artikkelen kommer på trykk?

Vår lokalavis, som vi tenker burde være glade for dette Initiative fra næringene selv, klarer å vinkle dette på en negativ måte ved å fokusere artikkelen på tomme lokaler i hoved- og sidegater. Det meste er bare trist og negativt ifølge HA.

Kanskje de heller skulle fokusere på alle de fulle lokalene og gode bedriftene i sentrum. Vi er mange!

Avisen tror mer på kjøpesenter - der er fremtiden ifølge HA - selv om trenden faktisk går i en annen retning ellers i verden.

Ikke et vondt ord om kjøpesenter - vi er byen med to gode slike OG et vitalt sentrum. Ja takk - begge deler - byen som har alt.

Og også kjøpesentre verden over har fått med seg at mange av oss vil tilbake til det menneskelige, det nære, praten over disken og ikke minst folk som kan noe om bank, barnevogner, urbant liv, parker, småbutikker, ungene dine, hobbyen din, kjente nabolag…

Vi i Hamar Sentrum har engasjert fire kreative og dyktige damer i ungdomsfirmaet «Knips» fra Katta.

De skal vise frem mangfoldet og de gode driverne i byen på sosiale medier- følg med om du er på FB eller Instagram - flink ungdom.

Og jentene er kjempeimponert og synes byen er full av spennende butikker, kafeer og opplevelser - de var på et godt intervju i Hamar radioen. Hamar Radioen vår er på byens side - snakker byen opp! Begge deler - flott!

Les også

Kjærlighetssanger eller kunder, Koteng og Giset?

Vi er i full gang med et godt og fruktbart samarbeide i byen - vi har invitert inn alle driverne - servering, butikk, reiseliv, «2. etasjebedrifter» som advokater, tannlege osv.- alle er velkommen inn - sammen er vi sterke!

Blant annet kommer «Hamardagene» igjen i år - i ny drakt. Vi vil snakke Hamars flotte butikker, servering, Mjøsfronten opp - vi vil gjøre vårt for å være med å løfte byen!

Det hadde vært hyggelig for alle om HA også så dette som et positivt initiativ og ville gi dette positiv omtale!

På vegne av mange by kolleger i Hamar Sentrumsforening og styret

Live Giset, Per Olaf Børke, Vidar Haugen, Lene Helgestad, Kristin Olsen