Alt kommer vel an på hvilke «briller» man har på, jeg ble iallfall litt overrasket over pressedekningen til HA og RB når Buchardt’en bydde opp til dans ved siden av Mjøstårnet sitt.

Alf Prøysen skal hedres i Mjøsparken rundt sin bursdag. Etter at alle har sikkert fått godt betalt for kalaset, skal overskuddet av feiringen går til en god sak. Vel og bra er det og Kreftforeningen takker og bukker.

For å referere lokalavisa: «Det er kalt inn til pressekonferanse i et av møterommene i andre etasje. På ei av vindusrekkene sitter Arthur Buchardt på den midterste stolen. Han er flankert av Jan Fredrik Karlsen og Marie Beate Rise, daglig leder ved Prøysenhuset. Til stede er også blant andre Ringsaker-ordfører Kai Ove Berg, kommunedirektør Jørn Strand og folk fra Kreftforeningen»

Ja alt vel og bra til nå, så kan vi lese.

«– Enestående. Ringsaker kommune stiller Mjøsparken til disposisjon.

– Vi må bare si et høyt og rungende tusen takk for dette initiativet, sier kommunedirektør Strand.

– Med denne konserten har Buchardt tatt et svært prisverdig initiativ som han skal ha all honnør for. Markeringen av Alf Prøysens 110-årsjubileum er viktig, og Prøysens sanger og forfatterskap angår oss den dag i dag. At arrangementet i tillegg kan generere inntekter til Kreftforeningens viktige arbeid, er rett og slett enestående, mener ordfører Berg».

Både i HA og RB er det bilde av Buchardt, Strand og Rise. Men hvor er ordføreren Berg? I Ringsaker kommunestyre er det bestemt at vi skal ha to fulltidspolitikere; ordfører og varaordfører.

Og så vidt jeg har forstått er kommunedirektør betalt veldig godt for å få vår folkevalgte ordfører til å skinne, men her skinner administrasjonen litt mer enn jeg synes er bra.

Man kan like eller ikke like en ordfører fra Høyre, det er smak og behag.

Men at vår folkevalgte ordfører ikke er engang med på noen av bildene i lokalavisene, eller kommunens hjemmeside, men kommunedirektør og sjefen for Prøysenhuset sier litt om hvilken roller de ansatte i kommune mener de har.

Jeg er bare en grønn folkevalgt, men synes det er betimelig å spørre hvem er det som bestemmer i denne kommunen?