Valgkampen i forkant av lokalvalget den 11. september er nå godt i gang og da kommer også spørsmålene om hvem som skal samarbeide med hvem etter at valget er over. For noen partier har det vært viktig å si hvem de ikke kan samarbeide med samtidig som målet er å få til et politisk skifte.

KrF får også i denne valgkampen spørsmål om hvem vi skal samarbeide med. Vi har det samme «kjedelige» svaret som vi har hatt ved de forrige kommunevalgene og det er at vi ikke diskuterer dette før etter valget.

Vårt hovedmål i dette valget er å komme inn igjen i kommunestyret etter at vi falt ut i 2019. Deretter ønsker vi best mulig gjennomslag for KrF sin politikk.

Det sier seg selv at en slik diskusjon må tas etter valget, men som et sentrumsparti kan KrF samarbeide med begge sider i det politiske landskapet.

I de to siste periodene KrF var representert i kommunestyret kan vi nevne at vi samarbeidet med de ikke-sosialistiske partiene i perioden 2011 – 2015 mens i den siste perioden fra 2015 – 2019 samarbeidet vi med AP og SV som også innbar at vi med 1 representant i kommunestyret fikk plass i formannskapet. For alle partier er det viktig å få plass i formannskapet, men vi tror det er spesielt viktig for partier som har kun en representant i kommunestyret.

Derfor blir det også denne gangen slik at vi tar den praten etter valget når vi ser hvordan kommunestyret blir sammensatt.

Vi ønsker alle et godt valg!