Offentlige utredninger viser et økende kraftunderskudd i Norge, og lokalt hører vi om næringsaktører som ikke får utvide eller starte ny virksomhet på basis av manglende kraft lokalt.

I et slikt perspektiv er det positivt med aktører som ser på måter å kunne øke produksjonen av ny og fornybar energi.

Vi i Stange Høyre forstår at et vindanlegg vil kunne sette store spor i naturen. Hvor en slik vindpark plasseres vil få konsekvenser for naturområder som skog og myr, insekter og dyreliv, og også for oss som bor her.

Mange oppfatter vindmøller som visuell støy, og det rapporteres om støyforurensing som susing for de som bor i nærheten.

Vindmøllene kan gi tap av rekreasjonsområder hvis de bygges i områder brukt til friluftsliv da vindmøllene vil kreve sikkerhetsavstander om vinteren på grunn av iskast.

En utredning må være bred, og belyse alle positive og negative sider med en vindpark. Stange kommune vil kunne nyte godt av noen flere arbeidsplasser og sikkert noen ekstra skattekroner til en slunken kommunekasse.

Lokalt næringsliv vil kunne dra nytte av økt tilgang på fornybar kraft. Og Stange vil gi et bidrag nasjonalt med økt energiproduksjon, og ikke bare vente at andre skal bruke av sin natur for å bidra med kraft til oss.

Et ja til en utredning betyr ikke et ja til å bygge. Men vi kan ikke avvise noe før vi har mer kunnskap om hva et slikt anlegg kan bety for oss i Stange.