Jeg er opprinnelig møring, men har bodd noen år i Ringsaker. Blant de investeringene jeg har hatt mest glede av er Prøysenhuset og Mjøsparken.

Derfor er det spesielt å se «opposisjonen» hamre løs på de investeringene.

"Det er enormt med penger som bevilges til Prøysenhuset."

Jeg mener at man må se på hva man får for pengene. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har vært på konserter og teater på Prøysenhuset.

Jeg har vært frivillig der før jul og opplevd barn og voksne glede seg over snekkerverkstedet. Jeg har spist kaker der under fredagskaffen.

Vet at mødre/fedre med barn har gledet seg over trill og trall. Kusvea har blitt et uteteaterområde. Utescene er det blitt mellom Prøysenstua og Prøysenhuste. Prøysenhuset utvikler seg stadig. «Den vesle bygda» har jo blitt til et fint tilskudd for konserter, teater og andre møter.

De positive opplevelsene jeg har hatt der er mange.

Ringsaker FrP hadde felles tallforslag med Senterpartiet og Ringsaklista for alternativt budsjett for 2022. I vårt felles tallforslag så ønsket vi å redusere Teateramfi i Kusvea med 2,5 millioner, 620.000 mindre til drift i Prøysenhuset, kulturarenaer/Prøysenhus reduseres med fire millioner .

Da Mjøsparken var under bygging kunen vi lese i avisa: "Sp foreslo onsdag å kutte investeringsramma i Mjøsparken med hele 41 millioner kroner i 2019. Sp vil også fjerne investeringer på 12 millioner kroner i parkområdet i 2020."

Mjøsparken er et frilufts- og rekreasjonsområde på hele 82 600 kvadratmeter ved mjøskanten i Brumunddal. For noen er det ille at de investeringene som er gjort der har vært i Brumunddal. Jeg bor i Moelv og har flere ganger tatt turen til Mjøsparken.

Der opplever jeg folk i alle aldre fra ulike nasjoner, benytter tilbudene som er der. I parken finner du: Skøytebane, lekeplass, skatepark, badestrand, sansehage, minigolf, basketballbaner, petanquebaner, bordtennisbord, sandvolleyballbane... for å nevne noe!

Mjøsparken har fått «skylda» for nedlegging av skoler i Ringsaker, for at man ikke utfører lovpålagte oppgaver i barnevernet og nå sist har det gått ut over eldreomsorgen.

For en del år siden jobbet jeg på Tynset og ble stående utenfor kulturhuset der. Han jeg snakket mente at det var et eksempel på sløsing av penger. Jeg tok en tur dit en helt vanlig dag.

Det var aktivitet i hver eneste krok. Kulturhuset var blitt et brukshus. Derfor hadde jeg noen fine år på Tynset.

«Opposisjonen» i Ringsaker står fjernt fra mitt kultursyn.

Jeg er glad for hva man har fått til. Jeg leste et sted at de siste 10 årene har folketallet i Ringsaker økt med 2.000 innbyggere.

Det har gitt Ringsaker kommune 110 millioner kroner mer årlig i statlige overføringer. Jeg tror at de trivselstiltakene som har kommet trekker til seg nye innbyggere.