Han har tatt selvkritikk for bytter som ble katastrofale, men hva tenker en trener når han ser at flere spillere begynner å gå tomme og farten på beina begynner å avta?

Ingen sitter da og håper på at man klarer å beholde en ledelse uten å foreta seg noe.

Og når man gjør bytter, så gjør man jo byttene slik man tror er best. En gang gikk det i mot så det skalv i det norske grunnfjellet, men det var ingenting som skulle tilsi at det skulle gå slik.

Allikevel tar han det på sin kappe og erkjenner at det ble feil. Men folk glemmer at de andre trenerne i Norges gruppe også har begått taktiske feil, og kanskje flere enn Solbakken.

Alle som så gjerne skulle sett Norge i EM er selvsagt skuffet, men Norge har aldri hatt et bedre landslag enn under Solbakken. Jeg har for det meste frydet meg når jeg ser hvor mye mer spillende vi har blitt.

Mye mer pasningssikre enn noen gang tidligere, og det går i rasende tempo mot motstandermålet. Når så man 7-8-9 raske pasninger i et angrep før Solbakken? Alle tidligere landslag hadde blitt kjørt fullstendig over av dagens Norge.

Men sitter man med penn og blokk og noterer kun det negative, så blir uttalelsene gjerne negative også. De må jo bli det da, om man ikke ser hvordan dette laget har hevet seg under Solbakken. Ingen lag i verden kan lenger føle seg trygge i møte med Norge. Derfor freder jeg Solbakken uforbeholdent.