Kantina er det mest sosiale stedet vi har på skolen, hvis ikke det eneste. Kantina er det alle barneskoleelever gleder seg til på ungdomsskolen.

Kantina er der vi møter alle klassene på tvers. Kantina er det vi gleder oss til på skolen. Kantina er bare det beste med skolen. Og nå skal den bare forsvinne. Nei, det skjer ikke, aldri i livet.

Kantina er møtepunktet på skolen. Vi er der seriøst hvert eneste friminutt. Vi snakker med de andre trinnene, klassene, voksne, men ikke minst kantinedama.

Gerd Berit Uhlen, den mest omsorgsfulle dama på skolen. Hun er der alltid, og vi slår alltid av en prat med henne.

Mange syns det er fantastisk å spise i klasserommet fordi det er stille og fredelig, perfekt for å koble ut litt. Men det blir ikke noe sted å koble ut hvis kantina forsvinner.

Dorthe Linnea Kvammen Hermansen, Tiril Vold, Phanthita Phiodam, Mia Frisvold Østli, Elever, Ottestad ungdomsskole

Hun er ikke ungdom, men når man snakker med henne så virker det sånn. Vi kan snakke med henne om alt og ingenting. Hun er den vi forteller alt sladderet til, og nå skal hun bli borte, fordi dere, Stange kommune, ikke gidder å gi henne lønn.

Dere mener at dere ikke kan gi lønn til en dame med 60% stilling, fordi dere må spare penger. Men hva er det egentlig dere sparer til? Enda flere sædcellestatuer? Hva tenker dere er viktigst liksom?

Fordi det er ikke bare en som mister stillingen sin, dere ødelegger det sosiale livet til en hel skole. Trivselen til ungdommer er da vel viktigst?

Den kantina vi har nå, den brukte dere penger på å bygge. Hvorfor ikke bare betale en person når kantina står klar?

Og hvis vi ikke får ha kantine, hvorfor får dere i kommunebygget ha det da?

Da jeg gikk på barneskolen, så var kantina det jeg gledet meg til, det var det barneskolen ikke hadde. Det var ikke bare på barneskolen jeg gledet meg til kantina, men det er det jeg gleder meg til nå og. Den toasten som er i kantina vår, den er det ingen som klarer å lage, eller slå.

Det som er så gøy er at vi elevene får være med å jobbe i kantina. Det er et perfekt avbrekk fra skolen, men det blir jo borte nå.

Ikke bare at kantina er det mest sosiale stedet på skolen, det er jo der mange spiser maten sin også. Hvis man for eksempel har glemt mat hjemme, eller ikke har mat hjemme, så er kantina perfekt. Det er billig og digg mat der. Det er også mange elever som ikke spiser frokost, men da er det enten grøt, yoghurt, eller rislunsj man kan kjøpe.

Det er mye bedre enn å vente helt til matfriminuttet med å få i seg mat.

Det er mye bedre for læringen når man har mat i magen. Man blir mye mer konsentrert. Man føler seg trøtt og sliten når man er sulten i timene. Det er så vanskelig å konsentrere seg, og man blir helt ute av fokus. Da er det så fint å ha en kantine man kan kjøpe mat i.

Det er ikke alle som spiser i kantina, det er mange som sitter i klasserommet. Men hvis kantina forsvinner, så må alle spise i klasserommet, og det er det ingen som vil.

Mange syns det er fantastisk å spise i klasserommet fordi det er stille og fredelig, perfekt for å koble ut litt. Men det blir ikke noe sted å koble ut hvis kantina forsvinner.

Så vær så snill Stange kommune, vi sitter på knær og ber om at vi får fortsette å ha kantine.

Dere ødelegger gleden ved å dra på skolen, den sosiale møteplassen på skolen og ikke minst så mister en dame jobben sin.

Vær så snill, vi ber. Hele skolen ber.