Nå er det fire år siden sist bygda kjempet for å beholde Sundheimen. Det fikk bestå, noe mange ble takknemlig for.

De siste fire årene har personalet på Sundheimen satt seg godt inn i hvordan man kartlegger OBS-pasienter og skapt gode rutiner for pasienter som er på avlastningsopphold. Sundheimen er bygget slik at personalet er i umiddelbar nærhet, noe som føles trygt for pasientene.

Som de fleste vet trenger pasienter med demens et lite og trygt miljø, med ro rundt seg. Det har blitt sagt at ventilasjonsanlegget er gammelt, dette ble skiftet for et par års siden. De har to nye bad og tre bad som er velfungerende. På 14 pasienter har de 8 WC-er som da vil si at det er to pasienter som må dele ett WC.

Mange av leilighetene er malt på eget initiativ av personalet, det samme er fellesområdene. Man må heller ikke glemme det fine uteområdet pasientene har, med mye dyreliv, ny terrasse, paviljong, sansehage og bocciabane og solstuen som drives frivillig av ansatte på Sundheimen.

Hvis pasientene blir flyttet til Brumunddal eller Moelv, får de da de samme tilbudene og det samme fine uteområdet? Som alle på bygda vet setter pasientene stor pris på det de har på Helgøya.