Hamar Arbeiderblad har satt søkelyset på fastlegeordningen og de utfordringene Hamar kommune møter når det gjelder ventelister og behovet for flere leger inn i ordningen.

Les også

Fiks fastlegeordningen

Rødt mener vi snarest må få utredet mulighetene for kommunalt ansatte fastleger i Hamar.

Som kommunestyrerepresentant for Rødt i Hamar har jeg møtt denne problemstillingen flere ganger.

I Utvalg for velferd og helse i vår fikk vi en orientering om status i fastlegeordningen v/Inge Marshall Trangsrud, som representerte legene. Problemstillingen er også presentert for politikerne i forbindelse med budsjettbehandlingen.

Gjennom sommeren har vi fått ett godt innblikk i hvor slitsomt det er å arbeide som fastlege og at mange yngre leger kvier seg for å ta på seg fastlegejobber.

Kampanjen #legermåleve har gitt oss ett nytt innblikk i hvordan legeyrket kan være, så vel i offentlig som i privat sektor.

Rødt ser at noe av utfordringen er at unge leger ikke vil ha alt arbeidet det er å drifte sin egen praksis med arbeidsgiveransvar, administrativt ansvar og uryddige arbeidstider.

Hensikten med legeutdanningen har ikke vært å bli bedriftseiere.

Mange kommuner i Norge har anledning til å tilby leger fast ansettelse ved kommunale legekontor. Lillehammer er en av disse.

Deres legesenter er også et kommunalt utdanningskontor, det vil si at de kan tilby leger som er interessert i å ta spesialistutdanning i allmennmedisin muligheten for det.

Rødt mener en utredning om hvordan vi kan legge til rette for en slik løsning også i Hamar er viktig.

Kanskje ender vi opp med at vi kan lyse ut fastlegestillinger som:

a) Kommunalt fast jobb,

b) Lønn etter avtale,

c) Muligheter for etterutdanning/spesialisering som en del av arbeidsforholdet.

d) Fleksibel og familievennlig arbeidsdag med utgangspunkt i en tilpasset pasientliste med maks 600 pasienter.

Lege Ragne Stauri sier i GD at det er viktig å ha en arbeidssituasjon hvor en ikke stadig må stå i en samvittighetsspagat mellom familie og jobb.

Rødt er enig med Hamar Arbeiderblad sin leder, som konkluderer med at det handler om balanse mellom arbeidsmengde og inntekt. Da kan en jobb som kommunalt ansatt fastlege være ett godt alternativ.

Vi tror dette kan være en måte å sikre flere fastleger til Hamar.