Oljefondet, eller statens pensjonsfond utland (SPU) som det formelt heter, har en av de aller viktigste oppgavene i Norge. De skal sikre at oljeinntektene våre forvaltes på best mulig måte.

Jobben deres består av å investere pengene der vi får størst mulig avkastning. På samme måte som mange av oss investerer våre egne penger for å få mest mulig tilbake.

Men av en eller annen merkelig grunn så er ikke jobben til investorene i oljefondet å sikre oss størst mulig gevinst på investeringene våre, nei det er at pengene skal skal gå til det `etikkrådet` mener er rett.

Vi har et etikkråd som har som jobb å hindre avkastning på investeringer som de mener ikke er rett.

Hva som er rett å investere i og hva som er galt å investere i kunne vært håndtert av oljefondet selv sammen med finansdepartementet.

Må vi virkelig ha et eget etikkråd med mennesker som alle har millionlønn, når samfunnet ellers gjør alt vi kan for å spare penger og øke inntjeningen?

FrP mener og vet at oljefondet har en av de viktigste jobbene i samfunnet når det kommer til fremtiden.

Skal vi ha sjanse til takle de økonomiske utfordringene i fremtiden, er vi avhengige av å ha et så stort pensjonsfond som mulig. Hvis ikke så er jeg oppriktig bekymret for fremtiden for Norge.