Siste dag HA ligger i postkassa etter rundt 40 år nærmer seg med stormskritt – 30 november er «skilsmissen» ubønnhørlig stadfesta.

Leser hva abonnenten i Ottestad skriver og grunngir. Han har helt rett. Avisa hadde egne sider for Stange, Løten osv. Borte. Og stoff som fenga er vinkla til noe annet.

Klikkjournalistikk er kommet for å bli. Alle skjønner at verden går videre. Men ikke med så radikale omveltninger som vi har vært vitne til noen uker nå.

Les også

Farvel HA

Abonnenten fra Ottestad blir ikke den eneste som ikke fornyer abonnementet. Mange vil følge med.

Hvem i redaksjonen som fjerna «tavla» og fikk medhold i redaktørkollegiet kan umulig å ha skjønt at de fjerna muligheten til det frivillige foreningslivet, foreninger og kultur, til å få formidla sitt budskap til folket i kommunene her ved østsia av Mjøsa.

Er medlem i ei gruppe som kaller seg «Papiravisas venner».

Der ble det stilt spørsmål om når avisdøden inntreffer.

Den har starta for mange år sia. Helt tilbake til 1980-tallet og starten på annonsesvikten. Pressestøtta ble innført i 1969. «Papirstøtte». Viktig å opprettholde et mangfold av aviser.

I dag er pressestøtte «papirstøtte» feil.

En del aviser forandra litt på forretningsmodellen og starta «siviltrykk» i sine trykkerier. Trykte reklameaviser, pocketbøker, politiske aviser og mange andre trykksaker. Og levde godt på det i mange år. Inntektene der subsidierte og styrka avisproduktet.

Så med Hamar Arbeiderblad og Hamar Media også.

Det er historie nå.

HA er snart i samme folden som 100 andre aviser i Amedia. Blir ikke mer formidling av lokale saker ved det. Og antall skrivende journalister minker. Samarbeid om artikler i konsernets mange aviser.

Trist!