Det har vært en lidelse å høre på den offentlige debatten omkring vindmøller ulovlig montert i Norges natur.

Noen hevder at vindmøllene skal gi Norge rimelig kraft - Dette er diametralt feil. Alle land som monterer vindmøller i storskala opplever verdens høyeste strømpriser, blackouts, industridød og vanlige folk blir fattige.

På den annen side....

Dersom vi demonterer alle vindmøllene i Norge, og struper eksportkablene til utlandet, så koster tradisjonelt strømmen i Norge 12 øre/kWh å produsere. med 250% avanse, så blir prisen til forbruker ca 30 øre/ kWh, som det har vært de siste 20 år, innen åpning av eksportkablene og tilslutning til EUs indre vindmølle-befengte marked.

Da beholder vi kraftoverskuddet på 20 TWh, og har med det nok strøm for de neste 20 årene.

Dersom vi i tilegg reparerer og moderniserer vannkraft, så realiseres ytterligere 25 TWh. Da har vi strøm for de neste 60 årene.

Dersom vi sender halvparten av våre statsansatte på hjemmekontor eller trygd, så kan ytterligere 10 TWh spares på offentlige bygg og transport.

Alle de fantasifulle sløsetiltakene som H og AP har "drømt opp" må sendes dit de hører hjemme - "dit peppern gror".

Batterifabrikker og liknende har "null sjans" til å drive lønnsomt i Norge. Alle land i verden kappes om å subsidiere batterifabrikker. Men batterier produseres rimeligst i Kina, Korea og Japan. Sånn vil det være i mange år.

Med et utvalg av realistiske tiltak, så har altså Norge tilstrekkelig strøm for de neste 50 eller 100 år utelukkende fra dagens tilgjengelige vannkraft. Da kan vi beholde og utvikle den industrien som baserte seg på rimelig kraft i Norge.

Dersom vi skulle rammes av tørrår, typ hvert 20 år, så har Norge omtrent "verdens største gass og oljeforekomster" rett utenfor stuedøren. Norge har eller hadde en rekke gasskraftverk som stod i reserve, men disse har trolig blitt solgt til Afrika for 1 krone.

Norge "flyter over" av energi.

Vi trenger ikke forsøple vårt land med vindmøller.