Peer Jacob Svenkerud, rektor ved Høyskolen i Innlandet skriver i et leserinnlegg 02.11.2023 til Hamar Arbeiderblad og Østlendingen at han ser frem til å få besøk fra NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen fordi han ønsker at Høyskolen i Innlandet skal bli universitet.

Noe Peer Jacob Svenkerud mener er et mål hele Innlandet bør være opptatt av å realisere. Jeg er helt enig i at en sterk utdanningssektor og god kvalitet på den høyere utdanningen er noe vi bør strekke oss etter i Innlandet.

Høyskolen i Innlandet har ansvar for flere forskningsområder som berører hele samfunnet, har et variert utdanningstilbud og er en arbeidsgiver for mange i Innlandet.

Les også

Universitetsstatus vil bety mye

Det bør være et mål at innbyggere i Innlandet fylke ønsker å søke seg til det lokale utdanningstilbudet og at det er et anerkjent utdanningstilbud med et godt rennommé hva angår det sosiale og det faglige miljøet.

Høyskolen i Innlandet har høye søkertall til flere studieretninger og har et tilbud for heltid og deltidsstudenter. Det er flere medstudenter ved Høyskolen i Innlandet som begynner på et deltidsstudium og som fortsetter med heltidsstudier.

Jeg mener at et aktivt og vitalt studentmiljø bør ha en studentavis hvor studentene kan utfolde seg og skrive om det som studenter engasjerer seg i. Studentmiljøet i Oslo har avisen Universitas, som en av flere aviser som skrives av og for studenter, Under dusken i Trondheim er en tilsvarende avis som skriver om studentlivet i Trondheim og hvor studenter kan skrive om det som engasjerer.

Aller viktigst mener jeg er den inkluderende effekten en studentavis har for studentmiljøet i Oslo og Trondheim. Studentpolitikken er en viktig del av hverdagen for studenter og det er viktig at det føres en åpen debatt slik at alle studenter kan engasjere seg og ta del i debatten og studentpolitikken.

En studentavis for studenter i Innlandet gir samtidig flere studenter mulighet til å ytre seg og en mulighet til å høste erfaring fra arbeidet med å lage en avis.

Jeg tror det er flere som mener det er interessant og som gjerne vil vite mer om søknaden til Høyskolen i Innlandet, både studenter og innbyggere i Innlandet. Det er kanskje flere studenter som ville ytret seg hvis Innlandet hadde en studentdrevet avis som tar opp dagsaktuelle temaer.